Moe, geen energie, overspannen, niet gelukkig met wat je doet? Het kan altijd anders!

Moe, geen energie, overspannen? Heb je soms weleens het gevoel dat er meer uit het leven te halen valt dan wat je nu hebt? Heb je zo’n stemmetje in je achterhoofd die zegt dat wat je wil toch niet kan en dat het je nooit gaat lukken? Doe je eigenlijk ook al veel te lang iets waar je niet gelukkig van wordt?

Ik herken het als geen ander en heb er middenin gezeten. Vreselijk; ik kan er geen andere omschrijving aan geven. Een dik jaar heb ik in een flinke crisis gehangen. Baan kwijt, geld op en vooral het gemis van ertoe doen. Terwijl ik echt geen idee had van hoe het anders kon.

Eindeloos solliciteren en gesprekken voeren zonder concreet resultaat. Die baan zou er komen dus ik bleef ook maar doorgaan. Van steeds maar weer te proberen te voldoen aan wat de ander van me verwachtte in het functieprofiel dat zij hadden opgesteld. Met als gevolg dat gesprekken op niets uitliepen, terwijl ik zo graag aan de slag wilde, mijn talent in wilde zetten en ik mensen verder wilde helpen met mijn kennis. Het was echt een drama jaar,

Maar ik heb er zoveel van geleerd. Achteraf had ik het voor geen goud willen missen; omdat het me gebracht heeft waar ik nu ben (en ik nog lang niet op mijn einddoel ben!) Ik deel graag mijn ervaring met je. Omdat ik elke dag weer mag ervaren hoe anders het kan. Omdat ik nu elke dag gelukkig wakker wordt en echt zin heb in wat de dag me zal brengen. Omdat ik eindelijk begin te leren om me niet meer te laten regeren door angst. Door #metvolleangstvooruit te gaan doen waar ik goed in ben, waar ik anderen mee kan helpen en waar ik zelf echt gelukkig van wordt.

Voor mij gaat het echt om keuzes maken; het is zo makkelijk om je humeur te laten verpesten als je trein weer eens een dikke vertraging heeft. Maar je schiet er uiteindelijk niets mee op. Hoe beter of het mij lukt om niet meer te klagen en te mopperen, hoe meer energie ik overhoudt. Als ik ergens niet tevreden over ben, doe ik er iets aan! Zelfs als je de situatie niet kunt veranderen, heb je wel altijd de keuze in hoeverre je dat jouw humeur laat aantasten. “Design your own life” vind ik een mooie uitspraak. Als jij kunt bedenken hoe, als je jouw idee kunt uitstippelen in plannen, dan is er toch geen reden te bedenken waarom het niet zou kunnen?

Het lukt mij steeds een stukje beter, om echt te geloven in mijn eigen succes. Om te voelen dat ik dit kan. De enige belemmerende factor voor mijn succes dat ben ik zelf. Dat is een harde conclusie, maar ook een die me vertrouwen geeft. Als het echt alleen maar aan mezelf ligt, dan heb ik dus ook zelf de touwtjes in handen om er wel een succes van te maken. Zolang ik in beweging blijf kom ik dichter bij mijn doel. En als dat even niet lukt vertrouw ik erop dat het op een later moment wel lukt.

Maar ik weet ook hoe moeilijk het is om die stap te zetten. Vooral die eerste! Ik heb werk lang gezien als een methode om geld te verdienen. Doen wat je leuk vind en daar ook nog betaald voor krijgen leek mij alleen weggelegd voor zangers en acteurs. Totdat bij mij de knop omging. Na een jaar zonder werk ben ik gewoon gaan doen waar ik goed in ben en wat ik echt leuk vind, dan maar zonder salaris.

En dat bleek een gouden zet. Mijn humeur ging met sprongen vooruit, ik ontmoette andere mensen en ik mocht anderen inspireren. Ik heb mezelf nooit als zelfstandig ondernemer gezien, maar toen ik merkte hoe leuk ik het vond om eindelijk weer iets bij te dragen heb ik uiteindelijk de stap gezet. Niet omdat ik nou opeens wel ondernemer wilde worden, maar vooral omdat ik dat wat ik leuk vind, (nog) niet in een baan heb kunnen vinden, dus dan maar zelf. Met De Verbindingsfabriek tot gevolg.

Neem jezelf als uitgangspunt; of je nou ondernemer bent, op zoek naar een (andere) baan. Door jezelf en jouw talenten als uitgangspunt te nemen wat creëer je het sterkste beeld van jezelf dat er mogelijk is. Als je dat vervolgens uit gaat dragen dan kan het niet anders of er gebeuren echt mooie en onverwachte dingen!

Ik heb een aantal tools beschikbaar waarmee ik jou kan helpen om je energie weer terug te krijgen. Doordat je gaat uitdragen waar je echt goed in bent en waar je gelukkig van wordt. Om je te helpen om van jouw talent een sterk concept te maken. Met diverse toepassingen help ik je vervolgens om jouw boodschap de wereld in te sturen. Interesse? Bel of mail me! Op mijn website onder ‘downloads‘ vind je bovendien een aantal tips om je verder op weg te helpen.

do-what-you-love

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *