Spirituele relaties

Spirituele relaties zijn boven de grond niet altijd te zien. Het zijn energetische relaties die niets te maken hoeven te hebben met wie je samenwoont of getrouwd bent. Energetische relaties gaan over een type verbinding dat niet iedereen liefde noemt. Je bent met elkaar verbonden doordat je elkaar aanvult in energie en je samen meer bent dan alleen. Voor mij zijn mijn energetische relaties liefde. En ik zou nooit meer een andere relatie willen.

Continue reading

Een testje: in welk fantastisch dier herken jij jezelf?

Het is een beeld dat ik heb van mijn toekomstige kantoor. Vijf posters van hoofdrolspelers uit Fantastic Beasts. Prachtige metaforen voor delen van onszelf die we hebben weg gestopt en waarmee we iets zijn geworden wat we niet kunnen zijn. Het deel dat blijft vragen om aandacht zodat jij terug kunt keren naar je originele vorm.

Van links naar rechts stel ik ze graag aan je voor: de Dragon, de Niffler, de Demiguise, de Phoenix en de Bowtruckle. De Engelse namen vind ik mooier dan de Nederlandse. Waar ze voor staan wat hun talenten en uitdagingen zijn vind je hieronder.

Continue reading

Waar geef jij je stem aan?

Stemmen doen we eigenlijk elke dag. Waar jij je stem voor gebruikt zegt veel over waar je je aan verbindt. En soms moet je eerst in een hoek gedrukt worden voordat je een andere keuze kunt maken. Het was echt een fijne club mensen waar ik werkte. Een klein bedrijf in Brabant waar ik voor de liefde toch al naartoe wilde verhuizen. Genoeg ruimte om te leren. En om geconfronteerd te worden met mijn tekortkomingen.

Continue reading

Zit opwinding ervaren voor jou in een hokje waar “dit mag er niet zijn” op staat?

Heeft iemand je ooit laten voelen dat jouw opwinding er niet mocht zijn? En was dat iemand die belangrijk voor je was? Heb jij ooit jezelf aangeleerd dat opwinding er niet mocht zijn om jezelf te beschermen tegen nog zo’n ervaring? En is dat een van de redenen dat je het zo lastig vind om hulp te zoeken bij jouw vragen over intimiteit? Ben je bang dat je opnieuw wordt afgewezen als je al die onderdrukte opwinding er bij iemand alsnog laat zijn?

Continue reading

Opwinding voelen: ja heerlijk, maar nu even niet!

“Heb je nu tijd”? “Ik moet nog even wat afronden, maar over 30 minuten kan.” “Fijn, dan bel ik je over een half uurtje”. Ik vind het fijn om met een zo leeg mogelijke agenda te werken en ruimte te hebben om op het moment dat iemand behoefte heeft aan een gesprek dat ook gelijk te kunnen voeren.

Dit gesprek ging onder andere over opwinding ervaren op momenten dat het niet handig is. Omdat je de leidinggevende bent van degene die jou die opwinding bezorgt. Omdat het drie uur ‘s nachts is, je morgen een belangrijke meeting hebt en je wil slapen in plaats van de hormonen door je lijf te voelen stromen. Of omdat jij in de relatie die je met iemand hebt degene bent die vertrouwen wil uitstralen en je niet afgeleid wil worden van je taak door allerlei hormonen die door jeijf razen.

Continue reading

IJsbeer en het meisje

Het meisje hield van dieren. Ze keek er graag naar. Maar het meisje was ook ziek en ze had het daardoor altijd koud. Iets waar ze een oplossing voor nodig had. En waarvoor ze de beslissing had genomen om op reis te gaan om de dieren om antwoorden te vragen. Over wat ze miste of nog verkeerd deed. Om beter te worden. Om anderen niet meer nodig te hebben om haar te verwarmen maar om dat zelf te doen. Zonder erbij na te denken of er nog moeite voor te doen.

Continue reading

Erectieproblemen?

Je kunt er allemaal prachtige theorieën op loslaten van dat er bij erectieproblemen nog zoveel andere manieren zijn om van elkaar te genieten. En dat dat ook genoeg is. Dat mag voor vele mensen zo zijn. Niet voor mij. Als je als man last hebt van een geslachtsdeel wat niet doet wat jij wil dan kan ik me niet voorstellen dat je daar geen last van hebt. Dat dat je niet ondermijnt in je gevoel van mijn zijn. Op veel meer terreinen dan alleen in je seksleven. Dan kan alles wat er verder wel kan heel fijn zijn, maar dat neemt niet weg dat erectieproblemen en het niet kunnen/mogen binnenkomen bij een vrouw je behoorlijk onzeker maken.

Continue reading

MissBehave in de voorverkoop!

MissBehave is een soort Lonely Planet voor de liefde. Het is geen boek dat je vertelt wat je moet doen om te zorgen voor meer liefde in je leven. Het is vooral een gids met mogelijkheden hoe het kan. Met verhalen en voorbeelden die laten zien hoe liefde altijd naar je toekomt, niet zoals je het met je hoofd bedenkt, maar zoals je het met je hart aantrekt.

Om MissBehave te kunnen schrijven heb ik financiële ruimte nodig. Daar staat tegenover dat jij iemand bent die mijn boek wel zou willen lezen als het uit is. Iets waar ik mogelijkheden in zie vanochtend. Door jou te vragen om met een tikkie van 10 euro een klein stukje boek te kopen.

Best een enge vraag om te stellen. Omdat ik je als garantie niet meer kan geven dan het enorme verlangen dat ik al zo lang heb om dat boek te willen schrijven en uit te geven. Maar ik doe het toch. Ik weet dat ik veel vraag als het gaat om vertrouwen. Maar ik weet ook dat ik er minstens net zoveel voor terug geef. Mocht je meer willen weten: 0650437841

https://tikkie.me/pay/t4dqb9su7b6emcqklg6i…

Dankjewel zeggen voelt als een veel te klein gebaar als antwoord op een voor mij hele grote vraag. Maar bij gebrek aan beter hou ik het daar voor nu nog even op.

Lieve grote groet,

Petra