Soldier of Love

Kies volledig voor je talent, kies volledig voor liefde!

Holy fuck, zo voelt dat dus: geduld hebben!!!!

Beperkende overtuigingen zijn rare dingen. Erfenissen van eigen ervaringen of ervaringen van vorige generaties die zich opgeslagen hebben in je systeem en die mede je gedachten bepalen, daarmee je manier van denken, je handelen. En mede bepalen hoe je de dingen ervaart die je in je leven manifesteert (hoe rijk voel je je met wat je hebt en kunt?) en in hoeverre je dus volledig van je talent gebruik kunt maken.

Beperkende overtuigingen zetten je op de rem, houden je klein. Maar ze beschermen je ook doordat ze je ervan weerhouden om na te denken over hoe het anders zou kunnen. Ook beperkende overtuigingen zijn liefde. 😉 Totdat ze je dwars gaan zitten. Doordat de gedachte dat het wel anders zou kunnen te sterk wordt en er doorheen breekt. De momenten dat je beperkende overtuigingen kunt omzetten naar gedachten die helpen om je vrijer, rijker, succesvoller of gelukkiger te voelen zijn de inzicht momenten die soms levensveranderend kunnen zijn. Een proces dat je niet actief kunt doen, of actief kunt sturen.

Vandaag heb ik er zelf zo’n inzicht. Zo’n superhelder moment waarop er na maanden en misschien wel jaren van intern werk ergens in mijn gedachten een knopje wordt omgezet. Mijn beperkende overtuiging, voor degenen die me nog niet zo goed kennen, heeft alles met leren geduld hebben te maken. Van de overtuiging dat ik zo ben naar de overtuiging dat geduld een deel van mij is wat me niet dient was de eerste stap, zo’n tien jaar geleden gok ik.

En van het niet hebben van geduld en het ongemak en de leegte van daar wel naar verlangen zonder een idee hoe, naar de gedachte en het gevoel dat tijd mij beschermt, is een volgend belangrijk stukje wat vandaag op zijn plek valt in mijn persoonlijke puzzel. Het inzicht dat tijd ervoor zorgt dat ik de lessen die ik te leren heb en de dingen die ik te doen heb in een tempo krijg aangereikt waardoor ik het aan kan is dan iets waar ik vandaag dankbaarheid voor voel, in plaats van een constatering die ik te accepteren had. Dat tijd als een bondgenoot voelt, als een steun in de rug, in plaats van als een enorme leegte waarvan ik niet weet hoe ik die kan opvullen. Wat een verschil maakt dat in hoe ik me voel. En wat een enorme boost geeft dat mijn vertrouwen in de dingen kunnen en mogen doen op het moment dat ik ze doe.

Wauw. Dat maakt van vandaag toch een beetje een oud en nieuw feestje…

 

Openheid in relaties begint met openheid in communicatie

“Je hoeft me niet te redden, ik kan alleen mezelf redden. Maar je kunt me wel leren zwemmen. Door tegen me te blijven praten en de verbinding in stand te houden”.

Hoe vaak ben ik zelf al verzopen in relatieland? Hoe vaak heb ik zelf al het gevoel gehad dat ik niet nog langer alleen kon blijven zwemmen? Elke keer was het gesprek, het feit dat er iemand is die naar me luisterde, altijd weer genoeg om me weer het vertrouwen te geven dat ik de overkant ook die keer weer zou halen.

Veiligheid is een belangrijk ingrediënt in liefdesrelaties. Degenen die zo dichtbij mogen komen dat ze je mogen aanraken. Maar hoe doe je dat nou als je meer openheid in je relatie wil toelaten? Hoe doorbreek je die andere vorm van veiligheid. Die waarin je alletwee een deel van jezelf voor de ander verborgen houdt, omdat het te eng voelt om dat deel aan te gaan?

Lees verder

Intuitie, sprookjes en corona

Intuitie is een soort weten. Niet gebaseerd op enige feitenkennis, maar me wordt aangereikt door iets wat ik zelf omschrijf als datgene wat buiten de tijd is. En als mijn intuïtie en mijn logisch denkvermogen samen dezelfde conclusie trekken dan levert dat voor mij een waarheid op die ik niet kan ontkennen en waar ik volledig op kan vertrouwen.

So, let’s face it. De hoeveelheid mensen op onze planeet dreigen een serieus probleem te worden in de komende decennia. Nog maar 4 procent van al het gewicht van alle zoogdieren op aarde, van muizen tot blauwe vinvissen loopt in de vrije natuur rond. 4 procent. Ik schrik elke keer weer van dat getal. 30 procent van al dat gewicht zijn wij. En 60 procent wordt gevormd door het gewicht van alle dieren die wij fokken voor onze consumptie. Cijfers liegen niet. En dus grijpt de natuur in. Stuurt ons een waarschuwing. En hoe reageren wij daarop? Door een vaccin uit te gaan vinden waarmee we met ons ego toch weer denken de natuur de baas te zijn. Wij mensen die in de geschiedenis van onze aarde nog maar met komen kijken. Als de aarde een uur zou bestaan, dan tellen wij alleen mee in de laatste 3 seconden. Ik ben echt niet meer dan een speldeprik op deze planeet en jij ook.

Lees verder

Mijn wereld

Zien dan kun je op twee manieren doen
Er is het zien met je ogen
De realiteit van wat er nu is

En er is ook de realiteit die je hart ziet
Iets over zoals je het zou willen
Een realiteit die jouw hart kan creëren
Een realiteit waarin jij jezelf kunt zijn

Lees verder

Niks doen bestaat niet

Het is de krachtigste overtuiging die ik losgelaten heb in mijn persoonlijke groeiproces: succes is hard werken. Het is precies andersom. Als ik wil doen wat mijn hart me ingeeft, dat ik het dan juist nodig hebt om ‘niks’ te doen en om het juiste moment af te wachten om te voelen wat er de bedoeling is en wanneer ik die stappen kan zetten. En dat het ook volkomen oké is als ik dat antwoord nu nog nog niet heb. Dat ik dan niks anders hoef te doen dan te ontspannen, afleiding te zoeken, iets anders te gaan doen en de tijd zijn werk laten doen.

Lees verder

Wordt het een sprookje?

Er was eens een land. En in dat land was er een minister het hoofd van de regering, Deze minister deed enorm zijn best om het land op zo’n goed mogelijke manier te regeren. De minister vond ik een beetje een bijzondere minister, en bijzondere mensen vind ik altijd interessant, want bijzondere mensen doen dingen anders dan andere mensen. En daar wordt ik nieuwsgierig van.

Lees verder

Keuzes maken

Ik las gisteren een stukje over een bejaarde dame, besmet met corona, die op haar 91 weggelopen was uit het verzorgingstehuis en ergens onder een grote struik was gaan liggen. Ze was de opsluiting beu. Daar is ze gevonden en ze is teruggebracht naar het verzorgingstehuis waar ze alsnog is overleden. Als de dood zo dichtbij is vind ik het zo logisch dat je dan kiest voor de vrijheid. Dat je je laatste uren wilt doorbrengen in vrijheid, dat je wind wil voelen en dat je de vogels wilt horen fluiten.

Lees verder

Over het gevoel van falen…

Sommige momenten blijven je bij. En eentje ervan daar moest ik vandaag weer aan denken. Ik werkte voor een grote uitzendorganisatie. Berentrots was ik toen ik gevraagd werd om mee te werken aan een haalbaalheidsstudie voor een starten van een consultancy tak. Nieuwe dingen beginnen en pionieren heeft altijd mijn interesse gehad, en toen de vraag ook nog eens kwam van iemand waar ik een enorme klik mee had, hoefde ik niet lang na te denken.

Op een gegeven moment zouden we een gesprek aangaan met onze Belgische collega’s. Ik weet niet meer precies wat de aanleiding was, wel weet ik dat ik erheen ging met het gevoel dat het een enorm succes zou worden, dat ik alle vragen die ik vantevoren had bedacht op ze zou afvuren, dat ik een enorme indruk zou maken op mijn collega, die ik net iets te leuk vond, en dat we met een voldaan gevoel en een hoop informatie rijker de dag zouden afsluiten. Lees verder

Bezinning in plaats van stress.

Morgen begint de lente. Een uitgelezen moment om jezelf eens de vraag te stellen waar jij energie aan wil geven. Wat wil jij morgen geboren laten worden? Wat mag deze crisis in jou losmaken en hoe geef je daar gehoor aan? Wat heb je nodig om te groeien en wat heb je daarvoor los te laten?

Ik hou van dingen die oud zijn: oude auto’s, oude tradities en oude zielen, ze geven me vertrouwen. En ik hou ook van sprookjes, oude verhalen vind ik prachtig. Ook omdat ze zo vaak gaan over keuzes maken en wat je daarvoor terugkrijgt. En met onze huidige keuze tussen bezinning en stress komen sprookjes als een mooie metafoor naar boven.

Lees verder

Wat kun je doen om sterker te zijn dan je angst?

Moeder aarde heeft uitgehaald. Ik moest bij het schrijven van deze blog onmiddellijk aan een een filmpje denken waarbij de stem van moeder aarde prachtig hoorbaar is gemaakt. Ik heb het onder aan deze blog gedeeld. De natuur bloeit op door deze crisis. Het water in de kanalen van Venetie is kristalhelder. De CO2 uitstoot is verminderd. De lucht wordt schoner.  Terwijl de mens moeite heeft met ademen heeft onze aarde ons een duidelijk signaal gegeven dat ze prima voor zichzelf kan zorgen als wij dat niet meer doen. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen; daar zit voor mij ook de oplossing van alle angst in. We mogen ons door dit gekke virus gaan beseffen dat we zo klein zijn en dat alle controle die we als mensen denken te hebben volledig een illusie is.

Lees verder

« Oudere berichten

© 2021 Soldier of Love

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑