Soldier of Love

Maak de keuze om te vertrouwen

Zes jaar

Klein prinsesje. Zoals je aan kwam lopen over het tuinpad met een net gevangen meikever tussen je tandjes. Miauwend wat niet echt ging met dat ding in je kleine bekje, maar apetrots op je vangst en dat je die mee naar huis kon nemen. Dat is het beeld wat ik nu voor me zie als ik aan je terugdenk. Alles is energie. Alles wat ik ben, wat ik toen was, wat jij was en wat je nu bent is energie. En wat toen als een afscheid voelde, daarvan merkte ik al snel dat het helemaal geen afscheid was, maar alleen maar een verandering, de overgang naar een andere vorm van zijn.

Je bent nog steeds mijn prinsesje en daar ben ik zo blij mee. Zo blij. Omdat precies die blijheid me het gevoel geeft dat je nog fysiek bij me bent, ik je zachte neusje tegen mijn arm van voelen. Ik zie met mijn ogen dat dat niet zo is. Maar wat mijn hart me laat ervaren overwint dat. Ik zie zoveel mensen andere mensen missen: ouders, kinderen, broers of zussen, geliefden en soms andere huisdieren. En het doet me soms verdriet om te weten hoe het anders kan en dat ik dat niet altijd kan overbrengen. Er is een hoop kwetsbaarheid voor nodig om verandering en dood toe te laten als iets moois en iets om te verwelkomen. En tegelijk is een vaardigheid die ik echt iedereen gun.

Lees verder

Rollen spelen

Je bent vrij om te leren elke rol te kunnen spelen in je leven. Je bent vrij om daarvoor een keuze te maken. Veel mensen zie ik vastzitten in een rol. En zelf heb ik ook lang vastgezeten in rollen die niet als spelen voelde omdat ik er niet uit kon stappen. Omdat dat de enige kant van mezelf was die ik kon laten zien. Dat begon met de rol van de onzichtbare onzekere tiener die echt geen idee was hoe ze zichzelf kon zijn. Tot de ontdekking halverwege de 20 dat ik best goed was tussen de lakens. En dat dat me een bepaalde kracht gaf. De kracht om in ieder geval iemand te zijn. Een kracht die mij het vertrouwen gaf om te ontdekken. Om in ieder geval iets van verbinding met iemand te kunnen voelen.

En de rol van onzekere werknemer, die niet in staat was om haar expertise in een bepaald gebied zodanig te laten zien dat ik daar serieus in was genomen. Ik heb vele mogelijkheden gezien over wat ik zou kunnen doen, of veranderen en ik heb de kansen niet gegrepen omdat ik ergens in mezelf ook wel voelde dat ik dat toen nog niet kon.

Lees verder

Zwart wit denken

Het is een manier voor mezelf om dingen helder te krijgen. Door de situatie net even wat extremer te maken dan ze werkelijk is helpt het mij soms om opeens te kunnen zien hoe het zit, zodat ik weer verder kan. Met deze blog wil ik een poging doen om wat helderheid te scheppen in waar gedoe in relaties vandaan komt zodat je van daaruit kunt zien wat je kunt doen om dat gedoe vervolgens op te lossen.

De eerste tool ik je daarbij graag aanreik is om houden van iemand, of iemand leuk vinden los te kunnen zien van het gedoe dat er in jullie relatie aanwezig is. Van iemand houden of iemand leuk vinden is een emotie die voortkomt je hartgebied. En het is vooral je fysieke reactie op iemand zien die je dat aangeeft. Je wordt blij van iemand, je voelt dat je hart een sprongetje maakt elke keer dat je diegene ziet. Gedoe, frustratie en ontevredenheid in relaties is iets wat voortkomt uit aangeleerde patronen zijn vooral dingen die zich in je hoofd afspelen.

Lees verder

Hoe open ik een vrouw?

Hoe open ik een vrouw is een vraag die me ooit gesteld is en die me bijgebleven is. En die me nu weer te binnen schiet als aanleiding om er een stukje over te schrijven. Ik begin graag met het goeie nieuws: en dat is dat ik meen dat iedereen het kan. Het slechte nieuws is dat het tijd kost. En moeite. En doorzettingsvermogen en lef.

Van de week had ik nog een gesprekje met iemand die vroeger bij mij kwam voor een massage. Hij vroeg me nogmaals of ik er niet over na wilde denken om toch weer massages te gaan geven. Mijn antwoord was, zoals altijd als ik de vraag toch nog krijg, nee. En ik heb hem ook verteld dat ik hem de ervaring heb gegeven hoe fijn het is om iemand volledig te kunnen vertrouwen. Hoe fijn het is om iemand zo dichtbij te laten komen, maar dat het nu aan hem is om de keuze te maken of hij dat ook in zijn eigen leven wil integreren.

Lees verder

Fetishes

Zou iedereen er één hebben? Ik vind het een troostrijke gedachte om daar ‘ja’ op te zeggen. Om te denken dat iedereen iets heeft waar je ultiem blij van wordt. Ik wordt echt ultiem blij van verhalen van anderen. Ik zou niet zonder kunnen. En ik ben heel blij dat ik de keuze heb kunnen maken om daar de rest van mijn leven iets mee te gaan doen.

De afgelopen weken heb ik een aantal gesprekken gevoerd met mensen die reageerden op mijn voetenfetish blog van een aantal jaar geleden. Niemand zal mijn verhalen fetish aanrekenen als iets engs of anders dan anders. Terwijl ik daarin wel om volledige openheid vraag en dat eigenlijk best iets heel engs is en anders dan dat veel mensen gewend zijn.

Lees verder

Wat zou jij doen met 1 miljoen?

Een poos geleden zat ik met een vriendinnetje op het terras. En ons gezamenlijke spelletje is dan dat een van ons twee met een rollenspel begint. Zo ook toen. Zij begon met dat het toch wel leuk was dat we het alle twee tot bankdirecteur geschopt hadden. Dat het fijn was om er alle twee even tussenuit te zijn en dat we deze break naar Ibiza wel echt verdiend hadden na ons harde werken. Zij vroeg, volledig in haar rol, even later aan mij hoe laat ons vliegtuig terug ging. En mijn antwoord terug aan haar was: Ja, maar schatje, we vliegen toch privé? We lagen alle twee volledig in een deuk. Maar het liet me ook voelen dat het uitspreken van die ‘grap’ helemaal niet als iets voelde wat niet op redelijk korte termijn mogelijk was.

Ik geloof in overvloed. Ik geloof dat als je durft te kiezen voor je hart, dat als je je echt volledig durft te laten leiden door wat je intuïtie je ingeeft, dat je dan een staat van bewustzijn bereikt waar vanuit je moeiteloos alles kunt creëren wat je nodig hebt om datgene te doen wat je wil doen. Ik geloof dat een verandering teweeg brengen in jezelf op de korte termijn misschien betekent dat je afscheid neemt van een hoop dingen. Maar dat het op de lange termijn je alles geeft wat je hart nodig heeft. En dat leven, hier mogen zijn en anderen mogen inspireren dan letterlijk de hemel op aarde wordt.

Lees verder

Achtbaantjes bouwen

Bijna volle maan, en ook mijn persoonlijke maantijd. Kan niet anders dan dat ik dan nog iets mag loslaten. En hoe grappig dat dan voor mij een computer is. Techniek is voor mij nog best een onbekend gebied. En ik ben er ook geen held mee. Maar deze computer, jee, hoeveel uren heb daar wel niet achter gezeten met iets waar ik tot op heden nog steeds iets mee heb: achtbaantjes bouwen!

Lees verder

Changemanagement

Ken je die consultancy bureau’s die aan changemanagement doen? Dat er dan een extern bedrijf binnen je organisatie allemaal interviews komt afnemen, dat ze dan een dik rapport achterlaten en je daarna nooit meer iets van ze hoort? En dat dan de ellende binnen het bedrijf pas echt begint, omdat  er door die geplande veranderingen zoveel dingen gebeuren waar je van tevoren nooit over na had gedacht? Overspannen mensen, onzekerheid, stress en nog maar de vraag of het briljante plan wat door het bureau is achtergelaten echt wel zoveel verbetering brengt… In de veranderingsprocessen die ik binnen de organisaties waar ik heb gewerkt zag ik elke keer weer hetzelfde gebeuren.

Lees verder

Holy fuck, zo voelt dat dus: geduld hebben!!!!

Beperkende overtuigingen zijn rare dingen. Erfenissen van eigen ervaringen of ervaringen van vorige generaties die zich opgeslagen hebben in je systeem en die mede je gedachten bepalen, daarmee je manier van denken, je handelen. En mede bepalen hoe je de dingen ervaart die je in je leven manifesteert (hoe rijk voel je je met wat je hebt en kunt?) en in hoeverre je dus volledig van je talent gebruik kunt maken.

Beperkende overtuigingen zetten je op de rem, houden je klein. Maar ze beschermen je ook doordat ze je ervan weerhouden om na te denken over hoe het anders zou kunnen. Ook beperkende overtuigingen zijn liefde. 😉 Totdat ze je dwars gaan zitten. Doordat de gedachte dat het wel anders zou kunnen te sterk wordt en er doorheen breekt. De momenten dat je beperkende overtuigingen kunt omzetten naar gedachten die helpen om je vrijer, rijker, succesvoller of gelukkiger te voelen zijn de inzicht momenten die soms levensveranderend kunnen zijn. Een proces dat je niet actief kunt doen, of actief kunt sturen.

Lees verder

Openheid in relaties begint met openheid in communicatie

“Je hoeft me niet te redden, ik kan alleen mezelf redden. Maar je kunt me wel leren zwemmen. Door tegen me te blijven praten en de verbinding in stand te houden”.

Hoe vaak ben ik zelf al verzopen in relatieland? Hoe vaak heb ik zelf al het gevoel gehad dat ik niet nog langer alleen kon blijven zwemmen? Elke keer was het gesprek, het feit dat er iemand is die naar me luisterde, altijd weer genoeg om me weer het vertrouwen te geven dat ik de overkant ook die keer weer zou halen.

Veiligheid is een belangrijk ingrediënt in liefdesrelaties. Degenen die zo dichtbij mogen komen dat ze je mogen aanraken. Maar hoe doe je dat nou als je meer openheid in je relatie wil toelaten? Hoe doorbreek je die andere vorm van veiligheid. Die waarin je alletwee een deel van jezelf voor de ander verborgen houdt, omdat het te eng voelt om dat deel aan te gaan?

Lees verder

« Oudere berichten

© 2021 Soldier of Love

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑