Gewetensvragen

Of ijsberen zonder ijs kunnen overleven is een vraag waar niemand een antwoord op heeft. Of ijsberen ook de moeilijkheden van klimaatverandering zouden ervaren als er nooit mensen op aarde zouden hebben geleefd kunnen we ook nooit weten. We hebben immers geen vergelijkingsmateriaal. Geen tweede aarde om te zien hoe anders de wereld er nu uit zou hebben gezien als wij niet bestonden. Continue reading

Spirituele relaties

Spirituele relaties zijn boven de grond niet altijd te zien. Het zijn energetische relaties die niets te maken hoeven te hebben met wie je samenwoont of getrouwd bent. Energetische relaties gaan over een type verbinding dat niet iedereen liefde noemt. Je bent met elkaar verbonden doordat je elkaar aanvult in energie en je samen meer bent dan alleen. Voor mij zijn mijn energetische relaties liefde. En ik zou nooit meer een andere relatie willen.

Continue reading

Een testje: in welk fantastisch dier herken jij jezelf?

Het is een beeld dat ik heb van mijn toekomstige kantoor. Vijf posters van hoofdrolspelers uit Fantastic Beasts. Prachtige metaforen voor delen van onszelf die we hebben weg gestopt en waarmee we iets zijn geworden wat we niet kunnen zijn. Het deel dat blijft vragen om aandacht zodat jij terug kunt keren naar je originele vorm.

Van links naar rechts stel ik ze graag aan je voor: de Dragon, de Niffler, de Demiguise, de Phoenix en de Bowtruckle. De Engelse namen vind ik mooier dan de Nederlandse. Waar ze voor staan wat hun talenten en uitdagingen zijn vind je hieronder.

Continue reading

Waar geef jij je stem aan?

Stemmen doen we eigenlijk elke dag. Waar jij je stem voor gebruikt zegt veel over waar je je aan verbindt. En soms moet je eerst in een hoek gedrukt worden voordat je een andere keuze kunt maken. Het was echt een fijne club mensen waar ik werkte. Een klein bedrijf in Brabant waar ik voor de liefde toch al naartoe wilde verhuizen. Genoeg ruimte om te leren. En om geconfronteerd te worden met mijn tekortkomingen.

Continue reading

Zit opwinding ervaren voor jou in een hokje waar “dit mag er niet zijn” op staat?

Heeft iemand je ooit laten voelen dat jouw opwinding er niet mocht zijn? En was dat iemand die belangrijk voor je was? Heb jij ooit jezelf aangeleerd dat opwinding er niet mocht zijn om jezelf te beschermen tegen nog zo’n ervaring? En is dat een van de redenen dat je het zo lastig vind om hulp te zoeken bij jouw vragen over intimiteit? Ben je bang dat je opnieuw wordt afgewezen als je al die onderdrukte opwinding er bij iemand alsnog laat zijn?

Continue reading

Opwinding voelen: ja heerlijk, maar nu even niet!

“Heb je nu tijd”? “Ik moet nog even wat afronden, maar over 30 minuten kan.” “Fijn, dan bel ik je over een half uurtje”. Ik vind het fijn om met een zo leeg mogelijke agenda te werken en ruimte te hebben om op het moment dat iemand behoefte heeft aan een gesprek dat ook gelijk te kunnen voeren.

Dit gesprek ging onder andere over opwinding ervaren op momenten dat het niet handig is. Omdat je de leidinggevende bent van degene die jou die opwinding bezorgt. Omdat het drie uur ‘s nachts is, je morgen een belangrijke meeting hebt en je wil slapen in plaats van de hormonen door je lijf te voelen stromen. Of omdat jij in de relatie die je met iemand hebt degene bent die vertrouwen wil uitstralen en je niet afgeleid wil worden van je taak door allerlei hormonen die door jeijf razen.

Continue reading

IJsbeer en het meisje

Het meisje hield van dieren. Ze keek er graag naar. Maar het meisje was ook ziek en ze had het daardoor altijd koud. Iets waar ze een oplossing voor nodig had. En waarvoor ze de beslissing had genomen om op reis te gaan om de dieren om antwoorden te vragen. Over wat ze miste of nog verkeerd deed. Om beter te worden. Om anderen niet meer nodig te hebben om haar te verwarmen maar om dat zelf te doen. Zonder erbij na te denken of er nog moeite voor te doen.

Continue reading