Essentiele olien

Ik werk graag met oliën van Doterra omdat ze uitgaan van het gegeven dat je lichaam zelf aangeeft wat het nodig heeft. De olie waar je blij van wordt, die je emotioneel maakt, of die je op een ander manier raakt is altijd de olie die op dat moment voor jou werkt als je zelf een goed beeld hebt van waar je in vastloopt.

Oregano, Lime, Arborvitae en Lemongrass zijn een aantal van de oliën die mij, steeds op andere fases in mijn helingsproces, enorm geholpen hebben bij beter worden. Waarbij ik beter worden vooral zie als een proces wat je niet terugbrengt tot waar je was voordat je ziek werd, maar dat je helpt groeien tot wie je werkelijk bent.

Oregano

Oregano is een heftige olie. Eén van de weinige oliën die je niet onverdund kunt gebruiken. En één van de eerste oliën waarmee ik kennismaakte en gelijk al voelde dat dit een olie is die mij gaat helpen, juist omdat de geur me zo raakte. Het is een olie die mij geholpen heeft om van mijn paniekaanvallen af te komen. Deze olie heeft me de moed gegeven om te durven aankijken waar mijn paniek, die voor mij vele keren als doodsangst heeft gevoeld, over ging. En heeft me geholpen om te leren ontspannen in die angst. Dit is dan ook een olie die inwerkt op je diepste beperkende overtuigingen en die je helpt om deze te transformeren naar een overtuiging die je vrijheid en ruimte geeft.

Lime

Lime is een hele lichte en makkelijke olie. Eentje die mij helpt om te geloven in mijn eigen creatiekracht. De geur voelt voor mij aan als lente in een flesje. Als leven dat staat te popelen om te laten zien dat ze altijd in elke mogelijke ruimte en door alle mogelijke gaten en kieren heen zal groeien in overvloed. Het is de geur die mij vertelt dat liefde sterker is dan angst. En het is een geur die mij daardoor laat voelen waar ik het voor doe; dat ik door mijn hart te volgen voor mezelf en voor anderen een overvloedig leven creëer wat makkelijk, licht, speels is en waarin ik mijn talent kan inzetten om dienstbaar te zijn aan de verandering die onze aarde vandaag de dag van ons vraagt.

Arborvitae

Als ik één olie moet aanwijzen waarvan ik zou zeggen dat die mijn leven gered heeft dan is het Arborvitae. Het is een geur die bij enorm helpt om de verbinding met mijn buik, met mijn baarmoeder te maken. Deze levensboom olie helpt mij als geen ander om te voelen dat mijn voeten op de grond staan en dat ik stevigheid mag voelen op de plek waar ik nu ben. Niet voor niets is dit de olie van een boom; waar een boom met zijn wortels ervoor zorgt dat zijn takken en bladeren ver kunnen reiken, zo laat deze olie mij voelen dat ik door gegrond te zijn enorm ver kan en mag rijken met wat ik te doen heb. Dat deze olie me aan Zuid Afrika doet denken, een plek waarvan ik voel dat daar een deel van mijn wortels gegrond zijn, is uiteraard geen toeval.

Lemongrass

Lemongrass vind ik nog steeds een hele smerige olie. Zowel qua geur niet als qua smaak. Maar het is wel een olie die voor mij dé opruimolie is. Het is een olie die mij ondersteunt in het mijn lichaam uitnodigen en vertrouwen om iets zelf op te kunnen lossen en te zien wat eronder zit. Waar de bovengenoemde oliën mijn vaak hebben  geholpen om te zijn met wat er is, is Lemongrass voor mij een olie die mijn lichaam uitnodigt om in actie te komen en datgene wat me ziek maakt uit mijn lichaam te werken. Iets waarvoor ik mijn lichaam dan wel alle tijd en aandacht  moet geven door er met mijn volle aandacht bij te zijn.

Als je nieuwsgierig bent naar wat oliën voor jou kunnen doen dan ga ik graag met je in gesprek over wat er nu bij jou speelt en laat ik je ervaren hoe oliën je kunnen helpen om dat aan te kijken en te transformeren.