Over mij

Geluk is het voor mij het vermogen hebben om datgene wat er niet mag of kan zijn te transformeren naar een vorm waarmee je de verbinding maakt.

De eerste inzichten in wie ik echt ben kwamen tot me bij mijn eerste bezoek aan het Krugerpark in Zuid Afrika. Toen ik twee grote mannetjesleeuwen onze kant op zag komen die onze gids had gemist had ging er een gevoel aan in mij dat me vertelde: “hier ben ik goed in”. Een enorm gevoel van thuiskomen op een plek waar ik nog nooit was geweest.


Gedrag

Zien wat dieren doen, hoe ze zich gedragen in een omgeving die ruim genoeg is om hun natuurlijke gedrag niet te beïnvloeden heeft me veel geleerd over je beperkt voelen en wat ik zelf kan doen om dat gevoel te doorbreken. De ruimte in Zuid Afrika ervaren is de geboorte geweest van mijn wens om te leven op een manier waarin ik me niet begrenst voel, ik de dingen kan doen die mij plezier geven en ik volledig mijn eigen route kan lopen met mensen om me heen die als familie voelen.


Minder meer

Die transitie is in deze tijd niet meer een kwestie van een individuele keuze. Als maatschappij hebben we te transformeren naar een economie van minder als we ons eigen voortbestaan zeker willen stellen. En we hebben de mogelijkheid om onze eigen evolutie, onze eigen toekomst te beïnvloeden door te leren onszelf te zijn. Als we onze diepste verlangens als ons grootste potentieel kunnen gaan zien, dan kunnen we er onze aantrekkingskracht van maken waarmee we geven wat we kunnen en krijgen wat we nodig hebben. Dan wordt jezelf zijn weer onze natuur waarmee we opnieuw onze plek in kunnen nemen op onze planeet. Die ontdekkingsreis maken is de safari waarop ik graag jouw gids ben. En ik kijk ernaar uit om met je op reis te gaan!

 

2 thoughts on “Over mij

 1. Ik heb goede herinneringen aan onze ontmoetingen. Mijn trauma’s zijn er nog steeds, maar ze zijn lichter geworden. Je bent een fijn mens!

  1. Hoi Maurice,

   Dank voor je reactie en wat leuk om iets van je te horen. Dankjewel. Heb ook fijne herinneringen aan het mogen werken met jou.

   Grote groet,

   Petra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.