Over mij

Alles wat er is is er

omdat er iets is

dat het de ruimte geeft

om te bestaan.

En zo kun jij ook zijn.

De eerste inzichten in wat geloof voor mij betekent kwamen tot me bij mijn allereerste safari (Swahili voor lange reis) in het Krugerpark in Zuid Afrika. Toen twee grote mannetjesleeuwen onze kant op kwamen en ik die opmerkte ging er een gevoel aan in mij dat me vertelde: “hier ben ik goed in”. Die eerste reis naar Zuid Afrika was een enorm gevoel van thuiskomen op een plek waar ik nog nooit was geweest.

Een nieuwe kerk starten is wat ik te doen heb op onze planeet. Een kerk van je natuur volgen. Van samen zijn omdat je natuur je samen heeft gebracht. Een kerk niet gebonden aan gebouwen of aan gedragsregels. Maar een kerk van leren om jezelf te zijn en elkaar volledig kunnen accepteren. Omdat onze verschillen elkaar altijd aanvullen en we elkaar nodig hebben om ons te laten zien wie we zelf zijn.

Een kerk van datgene doen wat natuurlijk voelt en dat steeds weer durven ontdekken. Net zo lang tot het automatisch gaat en we volledig thuis zijn bij onszelf. Zuid Afrika heeft me de ruimte gegeven om te voelen dat geluk gaat over je eigen natuur toelaten en je hart volgen om jezelf te helen. Dat inzicht bij anderen wakker maken door ervaringen te creƫren waarin ik daar mogelijkheid toe geef is wat ik doe.

2 thoughts on “Over mij

 1. Ik heb goede herinneringen aan onze ontmoetingen. Mijn trauma’s zijn er nog steeds, maar ze zijn lichter geworden. Je bent een fijn mens!

  1. Hoi Maurice,

   Dank voor je reactie en wat leuk om iets van je te horen. Dankjewel. Heb ook fijne herinneringen aan het mogen werken met jou.

   Grote groet,

   Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *