Over mij

De eerste inzichten in wat geloof voor mij betekent kwamen tot me bij mijn allereerste safari (Swahili voor lange reis) aan het Krugerpark in Zuid Afrika. Toen twee grote mannetjesleeuwen onze kant op kwamen en ik die opmerkte ging er een gevoel aan in mij dat me vertelde: “hier ben ik goed in”. Die eerste reis naar Zuid Afrika was een enorm gevoel van thuiskomen op een plek waar ik nog nooit was geweest.

Trauma

Ik ben super beschermd opgevoed in een gezin waarin verbinding, vertrouwen en communicatie ontbrak. Ik heb daardoor een enorme controledrang ontwikkeld. Een trauma waarover ik in de periode van het overlijden van mijn vader de beslissing heb genomen om het anders te willen. En waardoor ik pas vele jaren later, in Zuid Afrika, op een plek kwam waar de me liet zien dat geluk voor mij gaat over je eigen natuur toelaten en je hart volgen.


Gedrag

Zien wat dieren doen, hoe ze zich gedragen in een omgeving die ruim genoeg is om hun natuurlijke gedrag niet te beïnvloeden heeft me veel geleerd over je beperkt voelen en wat we zelf kunnen doen om dat gevoel te doorbreken. De ruimte in Zuid Afrika ervaren is de geboorte geweest van mijn wens om te leven op een manier waarin ik bevrijd ben van dat gevoel van gevangen zitten in mijn eigen gedrag en ik de dingen kan doen die me plezier geven met de mensen om me heen die me dierbaar zijn.


Thuiskomen

Als we onze diepste verlangens leven en dit onze grootste bron van plezier wordt, dan wordt vertrouwen een manier van leven waarmee we moeiteloos geven wat we over hebben en krijgen wat we nodig hebben. Dan wordt jezelf zijn een manier van thuiskomen in onze eigen natuur waarmee we onze plek innemen op een manier waarmee we de balans herstellen tussen wat we geven en nemen van onze aarde. Dat veranderingsproces is de ervaring waarmee ik luisterend, vertellend of schrijvend, je gids kan zijn op de ontdekkingsreis naar wat vertrouwen voor jou is.

2 thoughts on “Over mij

 1. Ik heb goede herinneringen aan onze ontmoetingen. Mijn trauma’s zijn er nog steeds, maar ze zijn lichter geworden. Je bent een fijn mens!

  1. Hoi Maurice,

   Dank voor je reactie en wat leuk om iets van je te horen. Dankjewel. Heb ook fijne herinneringen aan het mogen werken met jou.

   Grote groet,

   Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *