Geen maskers meer

Een afspraak plannen met welke coach, hulpverlener of tantra masseur dan ook is een spannende stap om te zetten. Aan jezelf durven toegeven dat je er alleen niet uitkomt en dat je hulp nodig hebt is echt geen kleinigheidje. Hoe transparant ik, of welke andere coach zichzelf probeert te maken, het blijft niet leuk om aan jezelf toe te geven dat je niet genoeg weet of kunt om er zelf uit te komen. Een traject aangaan met iemand om je te helpen in je persoonlijke ontwikkeling vraagt erom je masker af te durven zetten en jezelf echt te laten zien. En dat vraagt om een hoop moed en lef.

Ik ben altijd op zoek naar wat ergens achter zit, of naar wat eronder zit. Een eigenschap die maakt dat ik goed ben in wat ik doe, maar die ook best wel eens lastig is. Vooral omdat ik lang heb gedacht dat het huisje-boompje-beestje idee ook mijn ideaalbeeld was. Het ideaalplaatje dat ik in mijn hoofd had en wat ik zo graag wilde bereiken om mezelf maar dat stempel van ‘succesvol’ te kunnen geven.

Niets bleek minder waar. Als ik foto’s van mezelf terugzie uit die tijd, dan zie ik zo duidelijk dat ik niet gelukkig was en dat ik een enorm masker had opgezet om mezelf er maar van te overtuigen dat ik dat wel was. Stukje bij beetje heb ik stappen gezet om dat masker af te zetten en te ontdekken wie ik echt ben. Daarin heb ik mijn kracht gevonden, en daarin ligt ook jouw kracht. En laat me dan maar intens zijn. Het stelt mij in staat om mensen te lezen en te doorzien en hen te helpen ontdekken wat hun taak is en hun plek. Ook jij mag echt jezelf zijn, daarin ben jij immers op je best.  

Op iedereen die het aandurft om met mij op zoek te gaan naar zijn of haar missie ben ik elke keer weer zo trots. Het vraagt in de methode die ik toepas echt letterlijk van iemand om zijn of haar ziel volledig bloot te geven. Maar het werkt altijd. Intimiteit is zo’n enorm mooie spiegel van hoe je in het leven staat en waarachter je niets meer achter kunt verbergen. Het vraagt om al je onzekerheden, je angsten, je geesten en demonen er volledig mogen laten zijn. En daar liefdevol naar te blijven kijken, in verbinding blijven met jezelf. Ik vind het zelf elke keer weer magisch als zo’n moment ontstaat. En juist op die momenten klikt er zo vaak iets en realiseert iemand zich wat zijn of haar taak is.

Juist in je grootste angst schuilt je grootste verlangen. En je verlangen is je grootste kracht en je grootste drijfveer. Je verlangen naar een andere manier van leven, naar een ander contact met mensen, naar meer vrijheid en je eigen ding kunnen doen. Naar je eigen weg kiezen en je losweken van hoe je het altijd hebt gedaan. Ook jij mag je masker afzetten, het past ook jou niet meer.

En ondanks dat je die conclusie waarschijnlijk net zo eng vind als ik destijds, weet je waarschijnlijk ook dat er een andere taak voor je is weggelegd en dat het tijd is dat je echt volledig jezelf mag zijn. Ik beloof je dat het niet minder dan magisch wordt.

 

Geen maskers meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *