Het begint elke keer weer bij ‘wat wil je nou echt?’

Als je geen idee hebt wat je nou eigenlijk echt wil, dan zijn er altijd andere invalshoeken te bedenken. Eentje daarvan is de vraag: hoe ziet jouw ideale werkweek er uit? Werk je alleen, werk je met iemand samen, of werk je met groepen? Doe je dat thuis, of doe je dat op een externe locatie? Hoeveel uur werk je per dag, doe je dat vanachter je laptop, of doe je dat face to face met mensen, of beide? Iets realiseren begint met ergens in durven te geloven. Als je het durft te dromen, dan kun je het ook doen. Het ‘hoe’, waar ik zelf ook zo vaak op stuk loop, volgt altijd vanzelf als je jouw stip op de horizon maar niet uit het oog verliest. 

Door een overzichtje te maken van jouw ideale werkweek kun je vaak al heel veel uitsluiten van wat je niet wilt: ook een manier om te komen tot wat je echt wilt doen. Wat je niet wilt is soms een stuk makkelijker te bepalen. En alles wat je al wel weet, kun je er in ieder geval al in meenemen. Om je een voorbeeldje te geven heb ik mijn ideale week samengesteld. Over een paar weken ziet mijn agenda er zo uit ziet voor een willekeurige week. 

Maandag: rustig beginnen door om 11 uur bij Le Perron binnen te lopen. Daar zit ik op maandag altijd te werken. Om mijn administratie bij te werken, maar ook is het daar altijd inloopspreekuur. Lekker ontspannen. Als er van werken niet zoveel komt, dan is dat ook prima. Het mag vooral sociaal zijn en het is helemaal leuk als er nog iemand komt binnenlopen met een concrete vraag. Dat doe ik tot een uur of twee. Daarna richting huis, waar ik nog wat verder werk aan het programma voor de level twee weekendworkshop die over een aantal weken zijn première krijgt… Heerlijk dat ik dat samen kan doen met een van mijn assistenten die aan mijn keukentafel aanschuift. De maandagavond is mijn (bijna vaste) workshopavond voor level 1 van het fundament. Die vult mijn maandagavond en de rest van de maandagmiddag.

Dinsdag is een volle dag met 3 klantafspraken. Eentje is een coaching gesprek over wat wil ik nou echt, de tweede is met iemand die zijn eigen blog is begonnen over zijn zielsmissie en de derde afspraak is een 1 op 1 tantraworkshop met een vrouw die meer in contact met zichzelf wil komen en daar wat specifieke vraagstukken over heeft. De workshop is een combinatie van oefeningen en een afsluitende massage. De avond heb ik vrij. Als ik nog genoeg energie over heb, dan ben ik bij ecstatic dance te vinden, maar misschien wordt het ook een ontspannen avond thuis met goed gezelschap.  

Woensdag is mijn ‘organisatie’ dag. Naast particulieren help ik ook organisaties met vragen als ‘waar zijn we nou echt goed in’ ‘hoe verbinden we ons met elkaar en met onze klanten en brengen we onze boodschap op een succesvolle manier naar buiten. In de avond geef ik samen met iemand anders een praatavond over het thema zelfliefde en zit mijn huis vol met 8 prachtige mensen. Deelnemers durven zich tijdens de avond echt bloot te geven, er worden prachtige dingen gedeeld en een aantal mensen gaan met een nieuw inzicht weer naar huis.

Donderdag staat er voor de middag een afspraak met een nieuwe cliënt. Iemand die het best heel spannend vind om zich met mijn op het tantra pad te begeven. Hij durft het toch aan, omdat zijn verlangen uiteindelijk groter is dan zijn angst. Het lukt hem om de eerste stappen te zetten in weer de verbinding met zichzelf te vinden en we maken een nieuwe afspraak voor over twee weken. In de ochtend heb ik een uitgebreid gesprek met een cliënt die aan haar eigen website wil werken en vooral met de teksten daarvan ‘omhoog’ zit. Leuk om met haar te zitten en te kijken hoe ze dingen korter en bondiger kan formuleren zodat haar boodschap beter overkomt.

Vrijdag is ‘speeldag’; er staat een lunch gepland met iemand waar ik misschien samen een workshop mee ga geven. In de ochtend schrijf ik een blog over iets waar ik zelf tegenaan ben gelopen die week. In de middag heb ik een uitwisselingsmassage met de andere leden van het verbindingsfabriek team en besteden we hele nuttige tijd aan het maken van nieuwe plannen, nieuwe dromen en is er vooral veel tijd om elkaar te ondersteunen in waar we die week tegenaan zijn gelopen. We sluiten de week af met een drankje in de leukste kroeg van Weesp.

Mijn ideale week… benieuwd naar hoe die van jou eruit ziet. En natuurlijk denk ik graag met je mee over wat jij nog nodig hebt om die ideale werkweek ook te realiseren. Ook als die een stuk minder concreet is dan die van mij. 

Liefs.

 

nice quotes hd wallpaper

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *