Jouw zielsmissie: kijk eens naar je valkuil

Een momentopname van onlangs: ik heb een gesprek met een prachtige, talentvolle vrouw afgerond. In dit gesprek komt naar boven dat ze heel graag iets voor kinderen wil gaan doen omdat ze vroeger als kind de mogelijkheid niet had om te uiten waar ze echt mee zat. Door anderen te leren wat ze zelf heeft gemist kan ze van haar eigen zoektocht haar geschenk aan de wereld maken. Zo is haar valkuil de sleutel tot haar geluk en haar succes. Het zijn van die momenten dat ik echt kippenvel krijg over dat ik dit mag doen. Dat ik mensen mag helpen ontdekken wat ze zichzelf en de wereld te leren hebben. De diepste motivatie van mensen naar boven halen zodat ze een heel duidelijk beeld krijgen van wat hen te doen staat in dit leven. Als iemand zich durft te openen lukt het altijd.

Tegelijk is dat ‘graven’ ook mijn eigen grootste valkuil. Ik wil altijd overal een antwoord op hebben, weten hoe iets of iemand in elkaar zit. Zo’n programma als ‘how it’s made’ vind ik dan ook helemaal geweldig: inzicht krijgen in hoe dingen gemaakt worden, daar wordt ik echt enorm blij van. Datzelfde inzicht wil ik in mensen ook elke keer vinden. En als ik om de een of andere reden dat antwoord niet kan vinden, dan wordt ik echt een pitbull, dan kan ik me daar echt in vastgrijpen en kan ik het heel lastig loslaten. Met als gevolg dat ik geregeld over mijn eigen grenzen heen ga om dat antwoord toch boven tafel te krijgen, ook als de ander daar nog niet altijd op zit te wachten. Een beter bewijs van doen waar ik zelf gelukkig van wordt is er voor mij niet, maar het geeft ook de andere kant weer. Zoals voor veel mensen geldt, is ook mijn kracht tegelijkertijd ook mijn zwakte.

Als je wilt weten wat jouw kracht is, wat jouw missie is, dan zou je er ook op die manier tegenaan kunnen kijken: waar loop jij elke keer tegenaan, wat gebeurt jou elke keer weer? Waar loop je op vast en wat frustreert je enorm? En dan de grote vraag: hoe kun je dat omdraaien.  Hoe kun je van jouw valkuil jouw kracht maken? Wat heb jij gemist, of waar ben jij voor jezelf al je hele leven naar op zoek? Je talent werkt altijd twee kanten op: als je het goed gebruikt is het je kracht en als je jezelf erin vastzet dan wordt het je zwakte. Daar ligt de sleutel. Hoe kun jij daar iets van maken waarmee je dat jezelf mag leren en je het tegelijkertijd mag doorgeven aan de rest van de wereld. Natuurlijk help ik je graag om daar meer inzicht in te krijgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *