Werkzoekend? Er is meer dan solliciteren; creëer je eigen weg! Als ik het kan kun jij het ook…

Je eigen weg? Lijkt die voor jou soms ook zo ver weg? Zou je wel anders willen, maar zie je niet in hoe je dat financieel kunt doen. Heb je het idee dat je meer in je mars hebt dan dat je nu laat zien? Wil je een baan waarin je echt kunt doen waar je goed in bent en wat je leuk vind? Het is mij gelukt en ik help jou om hetzelfde te bereiken.

“Ik denk dat je enorm ambitieus bent” dat is wat een collega een aantal jaar geleden tegen mij zei. Ik herkende dat bij mezelf nog helemaal niet. Destijds was ik nog veel te onzeker om me volledig bewust te zijn van mijn kwaliteiten en was ik veel te veel een plaatje aan het invullen over hoe ik dacht dat ik wilde zijn in plaats van echt mijn talent te gebruiken.

Nu ik, een aantal jaar later, echt doe wat ik leuk vind en waar ik goed in ben kan ik niet anders zeggen dan dat die collega destijds volledig gelijk heeft gekregen. Ik heb mijn eigen pad gecreëerd, gekozen om te gaan doen waar ik goed in ben in plaats van te proberen te voldoen aan een vooropgezet plaatje. Plannen tot aan de hemel en het volledige geloof dat ik ze allemaal waar ga maken. Wat een enorm verschil en wat ben ik er dankbaar voor dat ik nu ben wie ik ben.

Vanochtend had ik een ontzettend leuk gesprek met Monique. Monique is werkzoekend, solliciteert zich suf, maar wil gewoon aan de slag met haar talent. Als werkzoekende wil je alles wel aanpakken om maar aan de slag te zijn en iets nuttigs te gaan doen met je tijd. Toch weet ik uit mijn eigen ervaring dat het ook anders kan, en zij ook na ons gesprek van vanochtend.

Dus gaat ze onder mijn begeleiding haar eigen pad creëren waarin ze kan gaan doen wat ze leuk vind en waar ze goed in is! En of dat dan een baan wordt of een eigen bedrijf is eigenlijk helemaal niet belangrijk. Waar ligt jouw talent en wat zijn jouw kernkwaliteiten, dat zijn veel belangrijkere vragen.

Herken je dat? Ben jij ook werkzoekend en wil je af van alleen maar sollicitaties schrijven waarin je elke keer teleurgesteld wordt? Zet ook de stap, ga doen waar je goed in bent en laat jezelf zien door het gewoon te gaan doen!

Ik help je graag om jouw weg naar een andere baan weer leuk te maken, hoe je er energie van krijgt en jij weer ‘in control’ raakt tav het vinden van een andere baan. Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek dan vertel ik je er graag meer over.

solliciteren

 

#creeerjeeigenleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *