Je comfortzone vergroten

 

Dia1

 

Uit je comfortzone, ik geloof er niet in. Wij mensen zijn vluchtdieren, ieder normaal mens raakt in een soort ‘freeze’ stand als je in een stress situatie terecht komt. “Out of your comfortzone” past daarom niet in mijn idee over groeien vanuit ontspanning.

Tegelijkertijd ben ik constant bezig om mijn comfortzone te vergroten. Ik heb een duidelijk doel voor ogen met mijn bedrijf. Daar heb ik al een aantal dingen overwonnen. En ik weet ook dat er nog zoveel meer momenten aankomen waarop ik mijn comfortzone dien te vergroten om verder te kunnen groeien. En dat lukt me toch elke keer weer opnieuw. Vooral omdat ik het geloof heb dat ik dit kan, ook al heb ik soms geen flauw idee hoe.

Bewustwording, bewustwording, bewustwording…. Dat is de enige manier waarop het voor mij werkt. Mijn tantra en meditatie heb ik een aantal jaar geleden al opgezocht om me persoonlijk verder te helpen. De grootste les die ik daarmee leer is: hoe kan ik, in elke situatie waar ik in terecht kom, toch mijn eigen vrijheid en de ontspanning opzoeken. Dat geldt ook voor dingen die ik nu nog veel te eng vind. Facebook live, webinars geven, een boek schrijven; er staat nog genoeg op mijn lijstje, maar ik weet ook dat het zal lukken als ik het echt nodig heb.

Waar zit mijn angst precies, hoe precies kan ik dat plaatsen? Kan ik mijn angst voelen en kan ik daarbij blijven ontspannen? Als ik daarachter ben kan ik er met al mijn aandacht bijblijven.  Met meditatie, mezelf niet veroordelen en vertrouwen op dat ik mijn doel zal bereiken als ik er trouw aan blijf. En als ik er maar genoeg bijblijf zonder het te veroordelen, dan kan ik het op een gegeven moment loslaten. Dan verdwijnt mijn angst als sneeuw voor de zon.

Wil jij ook jouw comfortzone vergroten? Ik heb mijn proces weergegeven in een aantal overzichtelijke stappen.

  • Stel jezelf een doel over waar je echt naartoe wilt groeien, zonder doel heb je niets om naartoe te werken.
  • Verlang ernaar om dat doel te bereiken en wakker dat verlangen aan waar je kunt.
  • Vertrouw erop dat het je op een dag lukt en dat je alleen nog maar de manier waarop hoeft te vinden.
  • Doe meer van wat je vertrouwen geeft en waar je van groeit en doe dat bewust.
  • Zoek mentaal de grens op van je verlangen op een manier waarop je nog ontspannen kunt zijn en blijf bij dat punt met je aandacht. 
  • Hou vol, en blijf trouw aan je doel. Als je erin gelooft zul je het bereiken!
  • Op een dag zul je wakker worden met de gedachte: Ja, nu kan ik het wel, in alle ontspannenheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *