1000 dingen waar je gelukkig van wordt.

Meer geluk in je leven? Hier zijn 20 tips die je vandaag kunt doen.

 1. Wat zijn je dromen? Schrijf er vijf op en plak ze op je koelkast. Als je een keer geen leuke dag hebt gehad, heb je een reminder over waar je het allemaal voor doet.
 1. Stop met klagen. Hoe lekker het soms ook is, het leidt uiteindelijk nergens toe en het kost je bakken met energie die je beter aan meer constructieve zaken kunt besteden.
 1. Omring je met mensen die jouw ideeen ondersteunen en die je vertrouwen geven.
 1. Als je ergens een grondige hekel aan hebt, stop er dan mee dat te doen.
 1. Hou op met dingen invullen voor een ander en wees duidelijk over je eigen verwachtingen.
 1. Durf om hulp te vragen als je ergens niet uitkomt.
 1. Maak lijstjes, dan hoef je niet alles te onthouden.
 1. Een opgeruimd huis is een opgeruim hoofd; chaos in je hoofd? Ga opruimen, dat helpt!
 1. Laat de mensen die belangrijk voor je zijn weten dat je van ze houdt.
 1. Doe meer van waar je blij van wordt.
 1. Niets blijft eeuwig hetzelfde, het wordt altijd weer anders.
 1. Blijf het kind in jezelf ontdekken, elke dag opnieuw. Dat geeft je meer veerkracht om met uitdagingen om te gaan.
 1. Kijk eens wat vaker terug op wat je tot nu toe hebt gepresteerd. Waar ben je trots?
 1. Werk vaker aan dat wat je op de lange termijn wilt bereiken in plaats van dat paar nieuwe schoenen te kopen dat je eigenlijk niet echt nodig hebt.
 1. Richt je aandacht niet op dingen die je toch niet kunt veranderen. Met piekeren los je het probleem niet op, ga iets doen of probeer iets uit. Daar kom je verder mee.
 1. Ga sporten, het liefst buiten. Sporten maakt je hoofd leeg, je lijf gaat zich er beter door voelen en je krijgt er meer energie van.
 1. Als je ergens in vastloopt dan kun je er zeker van zijn dat anderen dit ook hebben (meegemaakt). Je bent nooit alleen.
 1. Laat je niet meeslepen met het probleem van de ander, daar help je de ander en jezelf niet mee. Wees er voor de ander, luister naar de ander en probeer het niet beter te weten.
 1. Onzekerheid kan je vreselijk in de weg staan, maar weet dat je eroverheen kunt groeien als dat echt je doel is. Uiteindelijk is iedereen ergens onzeker over.
 1. Glimlach eens wat vaker naar mensen en kijk wat dat met jou en met de ander doet.
 1. Erken je eigen tekortkomingen en leer ervan. Hoe zeer dat soms ook doet. Dat is de enige manier om te voorkomen dat je de volgende keer een andere keuze maakt.
 1. Zie iets nieuws als een experiment; het is niet erg als het fout gaat. Zo weet je voor de volgende keer hoe het niet werkt.
 1. Sta eens wat vaker stil bij alles wat je wel hebt, ook als het lijkt alsof alles tegenzit.
 1. Geluk is geen lot uit de loterij; geluk is maakbaar. Het is voor iedereen weggelegd als je bereid bent om eraan te werken.
 1. Eenzaamheid heeft niets met de ander te maken; het zit in jezelf. Werk eraan om gelukkig te zijn met jezelf, dan is een ander een aanvulling en geen vereiste.

Nu nog 25, maar het moeten er veel meer worden. 1000 dingen waar je gelukkig van wordt. Zouden we dat met z’n allen kunnen realiseren? Ben benieuwd naar jullie aanvullingen, die ga ik er zeker bij zetten!

 

choose happiness

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *