Twee vragen die de sleutel zijn tot persoonlijk geluk

Het jongetje op de foto onder aan de pagina gelooft met alles wat hij in zich heeft dat hij op een dag een vliegtuig zal besturen en dat hij daar ongelofelijk gelukkig van zal worden. Daarmee heeft hij zijn doel gevonden. Hoe zit dat met jouw geloof in je dromen en heb jij al ontdekt waar jij gelukkig van wordt?

Terugkijkend op de weg die ik zelf heb afgelegd begint persoonlijk geluk met jezelf twee vragen te stellen:

  • Wat wil ik?
  • Hoe wil ik dat bereiken?

Dat de antwoorden daarop niet altijd zo simpel zijn, dat ben ik met je eens. Maar niet zo simpel is niet hetzelfde als onmogelijk. Volgens mij heeft iedereen een innerlijke drive. Daar worden we mee geboren. Niet voor niets hoorde ik van de week tijdens een gesprek weer een prachtig verhaal van iemand die schrijven als passie heeft. Een van haar vroegste herinneringen was dat zij briefjes schreef aan haar ouders. Hoe duidelijk wil je het hebben.

Als je moeite hebt met bepalen wat je nou echt wilt, dan kun je jezelf misschien een afvragen hoe je dat in je dagelijkse dingen doet. Ben jij vooral met het geluk van anderen bezig, of werk je aan je eigen geluk? We worden niet zo opgevoed met de boodschap om aan je eigen geluk te werken, en daarover nadenken zijn we met z’n allen ook best wel verleerd.

Ook jij bent op je best als je vanuit je eigen geluk anderen kunt helpen. Als je zelf gelukkig bent, dan stroom je over van de energie en het zelfvertrouwen. Daarmee ben je veel krachtiger en inspireer je weer andere mensen. Dus jezelf gelukkig maken is echt niet zo egoistisch als het klinkt.

Het antwoord over wat jouw innerlijke drive is zit allang ergens verscholen in jezelf. Onder een aantal lagen die je in de loop van je leven hebt opgebouwd om jezelf te beschermen. Niet meer dan logisch. Voor elke stap die ik zelf wil zetten moet ik ook bij mezelf nog steeds muurtjes afbouwen voordat ik verder kan. Maar ik doe het graag, omdat ik er steeds meer geluk door mag ervaren. En als ik het kan dan kun jij het ook. En ik help je er graag bij.

Ga mediteren, ga dansen, ga tantra doen, (zoals ik) of ga iets anders doen dat jou uitdaagt om weer de verbinding te leggen met wie je echt bent. Om weer te leren ervaren, om te voelen, zonder te oordelen over jezelf. Leer weer om van jezelf te houden. Van je talenten en van de dingen waarvan je misschien zou willen dat ze anders waren gelopen. Het is gegaan zoals het heeft moeten gaan en daarmee is het goed. Dat is mijn weg om jou te helpen weer tot jouw kern te komen. Jouw kern, waar je vertrouwen zit, waar je creativiteit zit en waar je energie vandaan komt.

Als je echt weet wat je wilt, dan is de tweede vraag: hoe wil je dat bereiken? Ik heb zelf een jaar rondgelopen met mijn doel: ik wil met een groep mensen naar Zuid Afrika. In de prachtige natuur daar een programma creëren. Daarmee mensen helpen om zichzelf opnieuw te ontdekken, hun eigen talent naar boven te halen en ze met een concreet plan terug te laten keren naar Nederland. En dat midden tussen de olifanten, olifanten en het fantastische buitenleven daar. Ik had geen idee hoe, maar dat ik daarheen wil, dat staat als een paal boven water. Nog steeds heb ik niet alle antwoorden, maar ik kan wel elke keer gewoon beginnen. En door steeds maar de stap te zetten die ik kan overzien wordt elke keer de volgende stap weer duidelijk. Zo kom ik er vanzelf.

En je hoeft het niet alleen te doen! Met een doel heb je een verhaal en met een plan heb je vast wel vraagtekens die aanleiding kunnen zijn voor verrassende gesprekken. Je zult je verbazen hoeveel mensen met dezelfde vraag rondlopen als jij! Als je meer wilt weten over de manier waarop ik jou kan helpen om meer geluk in leven te creëren kom dan naar de volgende ideeënfabriek of plan een gratis kennismakingsgesprek.

 

Twee vragen die de sleutel zijn tot persoonlijk geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *