Geld of liefde?

Geld of liefde is voor mij nog steeds geregeld een keuze, ik kan ze moeilijk verenigen; voor mij heeft geld nog steeds veel te maken met werk, met iets doen wat iemand anders aan je vraagt en er dan voor betaald krijgen. Of je dat nou eigenlijk leuk vind is niet zo belangrijk. Liefde met mijn privé leven, met doen wat ik leuk vind, met geven, verbinding leggen en volledig mezelf kunnen zijn. Tegelijkertijd snap ik ook dat de sleutel tot mijn geluk en persoonlijk succes ligt in het besef dat ik daar geen keuze in hoef te maken. Geld is liefde is een overtuiging die ik mezelf heel langzaam aan het aanleren ben, maar wat ik soms erg lastig vind.

Iets kunnen ruilen met iemand anders en dan met gesloten beurzen iets voor elkaar kunnen doen, daar heeft niemand problemen mee, maar zodra er geld mee gemoeid is gaat bij veel mensen de creativiteit op slot. Zo ook bij mij. Toen ik nog een baan had, had ik er nooit een probleem mee. Nu ik als ondernemer iets aan het doen ben wat ik echt fantastisch leuk vind en wat ik vooral mezelf te leren heb, vind ik het nog niet altijd een logische gedachten gang om daar ook geld voor te vragen. Het boek ‘think and grow rich’ waar ik jullie allemaal mee heb bestookt heeft me daar echt enorm bij geholpen, maar ik ben er nog lang niet.

Geld heeft voor mij nog steeds een soort negatieve bijklank; die van ego, willen hebben, ongelijkheid., vasthouden en krampachtigheid. Terwijl ik je me ook besef dat zolang ik een antipathie tegen geld hou, dat ook de rem is op de groei van De Verbindingsfabriek. Ik wil niet klein blijven, terwijl ik tegelijkertijd mezelf niet op wil dringen aan mensen die daar niet op zitten te wachten.

Maar hoe ga ik dan anderen wel bereiken? Er gebeuren echt mooie dingen. Per 1 oktober krijgt De Verbindingsfabriek een eigen plek, de geluksroute biedt me ook weer een mooie podium, maar ik wil nog meer kunnen doen, meer kunnen geven. Ik bereik nu veel te weinig mensen voor mijn gevoel. De vrije tijd die ik daardoor heb deze zomer vind ik heerlijk en ik geniet er enorm van, maar ik voel me er ook wel eens schuldig onder; ik kan nog zoveel meer dan dat ik nu doe!

Of moet ik gewoon leren om nog meer geduld te hebben? Van alle kanten wordt ook ik bestookt met gratis e-books over maillijsten en allerlei andere marketing tips. Ik snap dat het werkt, maar ik voel veel meer de noodzaak om daarin mijn eigen weg te vinden. Ook als dat betekent dat het allemaal wat langer duurt. Zo kan geld een uiting van liefde blijven en geen doel op zich.

Geld is liefde, ik vind het een mooie overtuiging. Ik geloof er rationeel bekeken ook volledig in, snap dat het zo werkt, maar ik voel het nog lang niet. Ik ben benieuwd hoe jij hiermee omgaat. Is geld en liefde voor jou ook nog steeds een keuze, of heb jij de connectie al volledig gelegd? Ik nodig je graag uit om jouw ervaring hierin te delen. Daar inspireer je niet alleen mij, maar vast ook andere lezers mee.

geld of liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *