Weet jij het ook eigenlijk wel?

Je baan verliezen of de conclusie trekken dat deze baan het niet meer voor je is, is best een ingrijpend moment. Zonder baan ben je je inkomen kwijt, je hebt geen mensen meer die iets van je nodig hebben en je draagt nergens meer iets aan bij. Maar ergens in je achterhoofd heb je misschien ook wel een stemmetje dat zegt dat dit ook een kans is. Een kans om aan de slag te gaan met dat waar je hart ligt, waar je energie van krijgt en waarvan je ergens in je onderbuik het gevoel hebt dat ‘dit is waar het om draait’.

Waarschijnlijk gelijk gevolgd door een heleboel vraagtekens en redenen waarom het niet zou kunnen: financiƫn, huis, je gezin, je vrienden en je familie die die stap niet zullen begrijpen of accepteren. Ik weet er alles van. Maar ik weet ook dat die droom niet meer verdwijnt, ook bij jou niet. Dagelijks zien we zoveel voorbeelden voorbij komen van mensen die allemaal ver boven zichzelf zijn uitgestegen en dingen hebben bereikt die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden. Als zij het kunnen, waarom zou het voor jou dan niet zijn weggelegd? Mij is het in ieder geval ook gelukt en met mijn kennis help ik je graag verder. Dat je nu niet kunt bedenken dat je jouw droom niet kunt integreren in de manier waarop je nu leeft wil niet zeggen dat er in de toekomst niet een moment zal zijn waarop je dat wel kan.

Uiteindelijk draait het erom hoe graag je dit wilt en welke keuzes je maakt om dat te realiseren. Je bent niet wie je denkt te zijn, je bent niet wie je vertelt te willen zijn, je bent niet wie je zou willen zijn, maar je bent waar je diep van binnen van overtuigd bent. En jouw toekomst is de toekomst waar je diep van binnen van overtuigd bent. Dat je daarbij nog heel veel beren op de weg zien en je nog niet de stappen kunt overzien om te komen waar je zult komen dat is logisch, maar dat wil niet zeggen dat je niet al kunt beginnen met jouw eigen weg te bouwen.

Kweek vertrouwen in je eigen kunnen door vaker te doen waar jij gelukkig van wordt. Stel je eigen talent centraal en durf deze kans te nemen. Zie het als een experiment om te ontdekken wat er gebeurt als je je eigen talent en je eigen intrinsieke drive centraal stelt. Als het niet werkt zoals je bedacht had kom je altijd weer ergens anders uit. Dan kun je in ieder geval achteraf nooit meer tegen jezelf zeggen dat je het niet geprobeerd hebt.

Als je een keer verder wilt praten over hoe jij jouw kans kunt grijpen en hoe je daar het vertrouwen voor kunt vinden, plan dan een gratis kennismakingsgeprek in op een moment dat het jou uitkomt.

 

weet jij het eigenlijk ook wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *