Intimiteit

Ik herinner me het nog zo goed. Een jaar of tien geleden was er een collega die ik bijzonder aardig vond. Ik vond het heerlijk om bij hem in de buurt te zijn, en tegelijkertijd wist ik me vaak echt geen houding te geven. Iets waardoor die enorme crush geregeld als iets heel ongemakkelijks voelde en me een behoorlijke spiegel voorhield. Het is één van die momenten die ervoor hebben gezorgd dat ik ben gaan zoeken naar een manier waarop ik ontspanner kon omgaan met mensen en meer intimiteit kon toelaten in mijn leven.

Intimiteit en seks waren zo hetzelfde voor mij. Seks was makkelijk, maar dat was ook de enige manier die ik kende om echt een diepe verbinding met iemand aan te gaan en te voelen. Ik droeg graag korte rokjes en hoge hakken. Mijn manier om gezien te worden, om mijn eigen onzekerheid te maskeren en om zo het tekort aan liefde voor mezelf te compenseren. Zonder resultaat uiteraard, ik trok er vaak de verkeerde mensen mee aan en gaf er een beeld mezelf mee af dat niet klopte met wie ik echt was.

Dat gebrek aan vertrouwen had als gevolg dat er maar een paar mensen waren die ik echt dichtbij durfde te laten komen, die ik durfde te vertellen hoe ik me echt voelde en die ik echt durfde te vertrouwen. Soms was dat een partner, maar ook daarin miste ik altijd een bepaald vertrouwen. Ik had nog steeds niet echt het gevoel dat die diepe verbinding als basis er was. Dat we alles tegen elkaar konden zeggen. En dus bleef ik binnen mijn relatie ook altijd nieuwsgierig en op zoek naar meer verbinding.

En daarin was seks niet hetgene wat ik echt miste. Wat ik vooral miste in intimiteit had een andere vorm; bijvoorbeeld die van een intense knuffel, een hand op je schouder, een intense dans op de dansvloer. Je diepste verlangens durven delen, of je diepste angsten. Met de kennis van nu noem ik het ‘durven polariseren’. Alletwee het veilige midden verlaten en onderzoeken wat er gebeurd als je de spanning kunt laten ontstaan en durft te laten groeien. Het was zo’n enorme ‘zie je wel dat het wel kan’ toen ik juist dat ervaarde in de eerste tantraworkshop. Ik durf in mijn relatie nu echt volledig de slet uit te hangen en vind het heerlijk om me zo te kunnen laten gaan. En omdat ik dat binnen mijn relatie volledig kan, heb ik het daarbuiten niet meer nodig. Ik ben niet meer op zoek naar wie er leuk is als ik ergens op een feestje ben. Dat heeft me zo mezelf laten worden, heeft me mijn eigen wijsheid laten ontdekken en heeft me zoveel ‘grounding’ gegeven. Dat maakt dat ik, wie er ook een massage komt halen bij me, altijd in staat ben om jou de veiligheid te bieden die je nodig hebt om je volledig te kunnen ontspannen.

Met partners heb ik, net als met banen, lang gezocht en mezelf zo vaak afgevraagd waarom ik de ware steeds niet tegenkwam. Of de liefdes in mijn leven nu er voor de rest van mijn leven zijn heb ik geen idee van. Ze zijn er nu, in hun eigen vorm en dat is genoeg. En ze zijn er gekomen doordat ik zelf de beslissing heb genomen dat ik het anders wilde. Doordat ik mezelf serieus ging nemen en mijn eigen talent als uitgangspunt nam. Dat ik het aandurfde om mezelf kwetsbaar op te stellen en ook die kant van mezelf te laten zien, heeft me een eigen bedrijf opgeleverd, maar daardoor ging ik ook de mensen aantrekken en dus ook de partners waarvan ik elke dag weer voel: voor jou maak ik elke dag weer de keuze om de verbinding met je aan te gaan.

Ik realiseer me dat mijn grootste angst van destijds mijn grootste talent is gebleken. Dat ik het uiteindelijk heerlijk vind om met mensen gesprekken te voeren over waar het echt over gaat en dat ik in de oefeningen en massages zo mezelf kan zijn en zoveel kan geven. Dat ik mijn werk kan doen ook op momenten dat ik me niet lekker voel en dat ik me er altijd beter van ga voelen. Dat is voor mij de beste bevestiging dat ik iets doe waar ik echt goed in ben. Juist omdat ik het verschil elke dag nog kan voelen ten opzichte van hoe het ooit was en hoe ik me ooit voelde.

Raakt dit iets in jou? Wil jij ook meer intimiteit in jouw leven en vind ook jij het zo eng om die stap te zetten? Grote kans dat het ook jouw grootste talent is! Als jij wil ontdekken op welke manier je echt met mensen wil omgaan en wat daarin jouw unieke talent is, voel je dan vrij om me eens te bellen of te mailen.

Liefs, Petra

Intimiteit

One thought on “Intimiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *