Hoe wil je met mensen omgaan?

Elke massage die ik geef, die geef ik zonder kleding aan. En andersom is iedereen die bij mij een massage ontvangt ook naakt. En dat kan als heel spannend voelen. Dat mag er helemaal zijn en is volkomen logisch. Bij sommige mensen ontstaat er opwinding, soms ontstaat de neiging om mij terug aan te willen raken. Het mag er allemaal zijn, en vaak is het delen ervan al genoeg om de spanning ervan af te halen. En als dat niet genoeg is, ben ik prima in staat om mijn eigen grenzen aan te geven. De intimiteit van twee mensen volledig kwetsbaar en volledig ontspannen tegenover elkaar, dat is de ervaring die ik je wil meegeven.

Vorige week had ik iemand die ik voor de tweede keer een massage gaf. Na afloop vertelde hij een aantal dingen over zichzelf, over wat hij in het dagelijks leven doet. Daarna was hij verbaast over zichzelf: “ik vertel mensen normaal gesproken niet zoveel over wat ik doe, ik ben toch bang dat er misbruik van gemaakt wordt”. En daarmee raakte hij precies de essentie van wat ik met elke massage wil bereiken: dat we wat minder bang worden om elkaar te vertellen wat ons bezig houdt. Dat je mag ervaren dat je, met alles wat je bezig houdt, erop mag vertrouwen dat je anderen kunt vertrouwen. En dat je met vertrouwen uitstralen ook altijd vertrouwen terugkrijgt, omdat je er de juiste mensen mee gaat aantrekken. De mensen die echt bij je passen en die jou laten groeien.

Dat vertrouwen hebben we allemaal,  we worden ermee geboren. Vertrouwen in aan mogen geven wat je wel en niet wil. Vertrouwen in werkelijk mogen ontvangen. Vertrouwen in dat je meer dan genoeg je best doet. Maar het ligt verborgen onder een deken van schaamte, van angst, van een gebrek aan vertrouwen in elkaar, in dat je als mens helemaal genoeg bent, dat je zo mooi bent, en dat je deze gekke wereld zoveel te bieden hebt, juist met alles wat je al aangaat, waar je niet voor wegloopt, waar je trouw aan blijft en waar je diep in je hart in gelooft. Dat is wie je echt bent en je mag het vertrouwen voelen om datgene te ontvangen wat je nodig hebt om dat te zijn. Als ondernemer en als geliefde is dat voor mij elke dag weer de intentie waar ik op wil afstemmen en ik ervaar elke keer weer dat dat genoeg is om aan te trekken wat ik nodig heb.

Jij volgt me, anders zou je deze blog niet lezen. En ja, ik zou je graag in mijn massageruimte verwelkomen om je de ervaring te geven van een vreemde (wat ik toch nog steeds ben) volledig te vertrouwen en een vreemde heel dichtbij te laten komen. Maar vertrouwen opbouwen heeft tijd nodig. Zoals alles begint het met de intentie zetten en daar trouw aan blijven, dan komt het wel en dan ga je een keer, bij mij of mij iemand anders. En misschien wordt er daarmee ook bij jou een zaadje geplant dat er op een dag toe kan leiden dat ook jij dat vertrouwen door wil geven, en dat je daarvoor je eigen unieke manier voor vind.

Als ik het kan, dan kun jij het ook.

Liefs, Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *