Waarom een coachingssessie boeken, juist als je het eng vind?

In jouw manier van contact maken met de ander ligt jouw kracht en je talent. En hoe opener je daarin kunt zijn, hoe meer jij jouw talent kunt leven. Je bent zo mooi en zo krachtig als je doet waar je goed in bent, en je hebt zoveel te geven, juist met alles dat er in je rugzakje zit. Je bent er al zover mee gekomen en je hebt al zoveel achter je gelaten. Geloof in jezelf. Juist als je het ook zo eng vind om jezelf kwetsbaar op te stellen. Juist omdat je het zo eng vind is het ook je grootste talent.

Vroeger was ik echt bang om mensen aan te raken. Ik was veel te angstig dat mensen er iets van zouden denken, dat ze me niet netjes meer vonden, of vonden dat ik te dichtbij kwam. Terwijl ik het zelf zo graag wilde, dat iemand me af en toe even vast zou houden, voor een dikke knuffel zonder verdere bijbedoelingen of dat iemand me een vraag stelde die echt ergens over ging.

Mijn allereerste tantraworkshop leerde me echter iets totaal anders: dat ik er enorm goed in was om die verbinding aan te gaan, en op een veel dieper level dan waar de meeste contacten of gesprekken over gaan. Iemand aanraken is voor mij echt mijn sleuteltalent; ik wordt er elke keer weer blij van als ik het mag doen en ik maak iemand anders blij met weer de ontspanning te ervaren.

Er komen zoveel verschillende mensen bij mij met net zoveel verschillende achtergronden en met zoveel verschillende vragen. Soms komt iemand om gewoon even heerlijk te ontspannen in de verbinding van een gesprek en soms komt er iemand die het heel spannend vind om die verbinding aan te gaan. Door verkeerde ervaringen met intimiteit, doordat je juist heel weinig ervaring hebt met intimiteit en daar heel onzeker in bent. Doordat iemand een groot geheim bij zich draagt, en groot verdriet dat iemand niet kan verwerken, of omdat iemand tot de conclusie is gekomen dat het tijd is om meer van jezelf te gaan houden.

Zo’n coachingssessie boeken is spannend, dat besef ik me volledig.  Ik kan je alleen vertellen dat ik het zelf nooit spannend vind. Dat ik weet dat ik genoeg vertrouwen in mezelf heb en daarmee elke situatie aankan, dat ik voor geen enkel verhaal bang ben en dat ik je nooit zal veroordelen om wat je vind, voelt, hoe je eruit ziet, wat er gebeurt is of waar je behoefte aan hebt. Het mag er allemaal zijn. De ontspanning vinden in het contact met jou lukt altijd als jij ook bereid bent om jezelf ook kwetsbaar op te stellen.

De meeste mensen die bij mij komen, ervaren voor de eerste keer echt de verbinding. En elke keer is de verbazing over hoe ontspannen het kan voelen voor ons alle twee weer de mooiste beloning. Voor jou om dat te ervaren en voor mij om je die ervaring te geven. Dat is ook waar tantra voor mij over gaat: werken aan de nabijheid van iemand voelen, zonder dat dat spannend voelt.

Liefs,

Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *