Ben jij je dromen waard?

Vorige week schreef ik op facebook een berichtje over overvloed. Over hoe het er soms wel is en soms niet. Een berichtje waarin ik feedback vroeg over mijn website en ik in ruil daarvoor iets voor iemand anders wilde doen. En op dat berichtje gaf iemand de rake opmerking: waarom geef je gelijk weer zoveel weg? Dat raakte behoorlijk en is blijven hangen. Heb er de afgelopen dagen verder mee rondgelopen. Vanochtend tijdens een telefoongesprek kwam het nog een keer ter sprake: dat ik misschien wel moeite hebt met echt overvloed ontvangen.

En ik besefte me: ja, daar zit het in. Er zit ergens nog iets in mij dat me tegenhoudt om echt in mijn grootsheid te gaan staan. Ik vind het heerlijk om eigen baas te zijn, geniet van het werk wat ik doe en de verbinding die ik met elke cliënt mag aangaan. Maar deze stille zomer heeft me afwachtend gemaakt. Privé heeft dat voor iets moois gezorgd en is het goed geweest, maar zakelijk gezien zit het me nu in de weg, voel ik. Ik wil niet meer hoeven afwachten of mijn agenda voor de komende week nog verder vol loopt met afspraken, en ik wil de onderste steen boven hebben waarom mijn communicatie me nog niet de hoeveelheid afspraken oplevert die ik wil hebben per week.

Dinsdag heb ik een afspraak gepland bij iemand om dit gebrek aan overvloed stuk aan te gaan kijken, om te ontdekken of ik dat wat mij nog tegenhoudt om echt in vol vertrouwen mijn dingen te doen kan loslaten en ik mijn ambitieuze plannen (want dat zijn het!) met de vanzelfsprekendheid waarmee ik ze bedacht heb kan gaan laten groeien. Dit stukje schrijven voelt als een mooie voorbereiding daarop.
Die overvloed komt, dat voel ik in alle cellen in mijn lijf. En alles wat ik daarvoor nodig heb komt vanzelf op mijn pad, dat ervaar ik elke dag. En om mezelf nog iets meer een hart onder de riem te steken, deel ik mijn lijstje van wat ik in dit tweede deel van het jaar wil realiseren, wat ik nodig ben, wat ik waard ben en van wat ik mag ontvangen. Voelt supereng om dat te delen, en juist daarom voelt het goed om te doen:

– Dat de mannelijke energie / man die we nog nodig hebben voor MOH zich meldt.
– Dat de optie om met dat team de eerste 200 mensen de training te geven doorgaat.
– Dat ik met De Verbindingsfabriek alleen nog maar werk met mensen die bereid zijn om iets te leren over hun eigen talent.
– Dat Miss Behave een succesvol boek wordt en ik duidelijk krijg wat er wel in niet in moet.
– Dat het opleidingsprogramma voor MOH in 2019 vorm gaat krijgen en ik het tot die tijd kan laten rusten
– Dat ik een goeie relatie met geld krijg, een zorgeloze bankrekening en ik veel blijer wordt van het versturen van facturen
– Dat er weer een goeie auto voor de deur kan staan, met open dak!
– Dat ik zonder financiële zorgen een vakantie kan boeken
– Dat de verbinding met mijn liefdes er steeds meer mag zijn en verder mag uitgroeien; ik heb jullie zo nodig!

Ik wil zo graag volledig ‘JA’ zeggen en geen belemmeringen meer voelen in wat ik kan doen. Het maakt mij succesvoller en ik kan meer mensen helpen. Ik wil als een vlinder eindelijk uit die cocon kruipen waarin ik mezelf alleen maar kon transformeren door klein te blijven. Dat was goed, leerzaam en heeft tot dit geleid. Maar nu wil ik ruimte om me heen, vrijheid, adem voelen en de vrijheid die ik voor mezelf gecreëerd heb echt elke dag vieren. Ik haal dit plaatje er nog maar eens bij: ook boven de grond ga ik groeien, en hard ook; ik ben mijn dromen meer dan waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *