De weg naar… coachingsreizen naar Zuid Afrika.

Ik werkte bij een grote organisatie in een baan die ik leuk vond. De meeste dingen daarin vond ik leuk en gingen me redelijk makkelijk af. Andere dingen had ik meer moeite mee en vond ik ook niet leuk om te doen.  Maar er knaagde ondertussen wel iets bij me; ik kwam niet echt uit de verf, ik kon veel meer, maar voelde me ondergesneeuwd tussen alle grote auto’s, grote plannen en grote budgetten.  Ik kon me prima handhaven, maar werd ik er nooit echt deel van, wat ik wel graag wilde.

Ik had in die baan een keer een gesprek met een coach die aan mij de vraag stelde: hoe kan het dat jij rustig op het vliegtuig stapt naar een ver land ergens in Afrika en je het met iedereen goed kan vinden en je totaal niet wordt belemmerd door wat iemand doet, wat voor baan hij of zij heeft en je nergens bang voor bent, terwijl je hier niet tevreden bent met de manier waarop je zelf met mensen omgaat.

Die vraag heeft me lang bezig gehouden en heb ik altijd in gedachten gehouden, zonder dat ik er eigenlijk een antwoord voor had. Werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling hielp en bracht met tot een moment aan het begin van dit jaar, toen ik het zag: mijn missie! Coachingsreizen naar Zuid Afrika! Mensen weg halen uit hun vertrouwde omgeving, ze mee nemen op reis en ze uit te nodigen om op zoek te gaan naar de verbinding met zichzelf, de liefde voor zichzelf en een antwoord op een vraag, in Zuid Afrika.

Ik had zelf in Zuid Afrika genoeg aan mezelf, mijn rugzak en een fijne groep mensen. Voelde me volledig op mijn plek en zo gedragen door mijn medereizigers, de overweldigende natuur, de ruimte en de vele kleine en grotere dieren. En nog steeds vind ik er elke keer het best van mezelf terug. Dat is ook waarom ik jou daar mee naartoe wil nemen. En een paar keer per jaar ruimte scheppen voor vragen als: wat is jouw verhaal en waar ligt jouw kracht.

Safari betekent reis in Swahili, een safari met jezelf en in het land. Er valt nog een hoop te doen, te leren en te ontwikkelen voordat de eerste coachingsreis naar Zuid Afrika doorgaat. Maar dat is wel mijn uiteindelijke doel. En ik ben er zeker van dat ik er ga komen!

coachingsreis Zuid Afrika

Zuid Afrika.

De weidsheid van het land,
waar er niets meer van je overblijft dan wie je als mens bent.
De natuur is soms hard, maar altijd eerlijk.

Stukken land die nog van niemand lijken te zijn.
Waar je met de zon opstaat,
buiten leeft
En waar ik zo weinig meer nodig heb.

Waar er zoveel ruimte is.
Om te zijn wie je bent.
Om te creëren en open te staan
voor wat je tegen komt onderweg.
In jezelf of in anderen

Daar wil ik jou mee naartoe nemen.
Om jezelf te ontdekken
nog meer van jezelf te leren houden

Je angst te durven los te laten
en te stralen.
Je bent prachtig zoals je nu bent
en meer dan genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *