Waarom zou je een CV website maken als je een Linkedin profiel hebt?

Deze vraag kreeg ik gisteren van iemand op Linkedin. Hele goeie vraag!! Linkedin vind ik een prachtig middel waar ik veelvuldig gebruik van maak. Voor mij persoonlijk kon Linkedin mij als werkzoekende niet meer bieden wat ik nodig had om mezelf verder te promoten. Daarom ben ik een eigen CV website gestart: www.petrafeddema.wordpress.com. Deze site is daarvan weer een doorontwikkeling. Een aantal van de specifieke  beweegredenen geef ik hier graag weer:

– Mijn directe aanleiding was dat ik wilde starten met bloggen. Om zo meer mijn kennis en ideeën onder de aandacht te brengen van mijn sociale netwerk. Bloggen kan niet direct via Linkedin.  Alleen als je elders een blog schrijft kun je die gaan delen via Linkedin pulse. Wat ik je wel heel erg aanraad om te gaan doen als je dat nog niet doet!

– Ik had behoefte aan een actievere manier om mezelf te promoten dan alleen maar solliciteren en netwerken via Linkedin. Door de blogs die ik voor mijn website schrijf krijg ik reacties van, en contacten met mensen die ik via Linkedin waarschijnlijk niet had gekregen. Voor mij is een website dan ook een aanvullende manier. Met Linkedin en een website vergroot ik mijn kansen op een baan!

– De eerste indruk die mensen van je krijgen op Linkedin is toch het standaard overzicht met je summary en je werkervaring. Als je bezig bent met een carrière switch, (zoals ik) wil ik niet altijd geassocieerd worden met de dingen die ik gedaan heb, maar vooral met mijn visie, mijn kennis en met het toekomstbeeld van waar ik heen wil groeien als professional.

– Met Linkedin zit je vast aan hun opbouw en kun je niet zelf bepalen wat mensen het eerste van je te zien krijgen. Ook kun je de look en feel van je linkedin pagina niet aanpassen.

– Op Linkedin vind ik het zelf altijd erg lastig om geplaatste content van iemand terug te vinden. Op een website blijft geplaatste informatie voor mij beter vindbaar en dat geldt bijvoorbeeld ook voor reacties die mensen hebben geplaatst op blogs die ik geschreven heb.

– Als werkzoekende geef ik workshops met de professionele kennis die ik in huis heb. Hiervoor heb ik een platform nodig waarin ik een agenda kan plaatsen en toelichting kan geven op de inhoud daarvan. Dit doe ik omdat ik ook op die manier mijn kennis en ervaring wil laten zien en zo mijzelf bij werkgevers onder de aandacht te brengen. Als werkzoekende hebben veel mensen tijd over die zij besteden door zich vrijwillig in te zetten voor anderen. Een platform creëren om je ervaringen te delen kan anderen enorm inspireren! Zowel qua inhoud, maar ook om dezelfde stap te nemen en ook iets bij te dragen.

Ik wil zeker niet zeggen dat iedere werkzoekende aan een eigen website zou moeten. Het moet wel bij je passen en je moet wel ontdekken dat je het leuk vind. (Ik vind het veel leuker dan ik gedacht had om een eigen site te hebben en te onderhouden!) Wel meen ik dat het je kansen op werk kan vergroten. Als organisatie kun je niet meer opereren als je geen eigen website hebt. Als werknemer ben je toch ook ondernemer en baas over je eigen leven? Kennis, visie en een idee over waar je heen wilt in je professionele heeft toch ook iedereen? Hoe meer je dat openbaar maakt, hoe meer mensen daarin met je mee kunnen denken en van jou kunnen leren. Een eigen website kan daar een uitstekende tool voor zijn!

opportunity

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *