Zit opwinding ervaren voor jou in een hokje waar “dit mag er niet zijn” op staat?

Heeft iemand je ooit laten voelen dat jouw opwinding er niet mocht zijn? En was dat iemand die belangrijk voor je was? Heb jij ooit jezelf aangeleerd dat opwinding er niet mocht zijn om jezelf te beschermen tegen nog zo’n ervaring? En is dat een van de redenen dat je het zo lastig vind om hulp te zoeken bij jouw vragen over intimiteit? Ben je bang dat je opnieuw wordt afgewezen als je al die onderdrukte opwinding er bij iemand alsnog laat zijn?

Ik vind het een volledig normale ervaring dat iemand opwinding in zijn of haar lijf ervaart op het moment dat je een ervaring van vroeger deelt die met intimiteit te maken heeft. Een verhaal dat je zo lang hebt binnengehouden mag er opeens volledig zijn. En alles wat er aan energie aan dat verhaal kleeft, en wat je zo lang hebt onderdrukt mag er opeens zijn. Opeens is iets wat zo lang negatief is geweest omgezet in iets positiefs. Dan vind ik het niet meer dan logisch dat je lichaam daarop reageert.

Soms spreken mensen het tijdens het gesprek uit, dat ze opwinding ervaren. Soms volgt die bekentenis in het volgende gesprek. Over hoe bevrijdend het voelt dat die opwinding er gewoon kon en mocht zijn. Dat ik er geen aandacht aan schenk. Dat soms ook de gedachte er gewoon mag zijn dat je lijf door die opwinding zin heeft in seks. En dat ik daar op dat moment dan de aangewezen partner voor lijk.

Ik vind het een hele fijne gave dat ik alleen maar door ruimte te geven zoveel energie mag en kan laten stromen bij iemand. Ik vind het telkens weer mooi om te ervaren dat dat een gesprek nooit in de weg zit. Of blokkeert. Maar ik vind het net zo fijn om heel duidelijk te voelen dat mijn taak daarbij ophoudt. Dat jouw energie aanzetten een ervaring is die ik je geef om mee te nemen. Naar huis, naar jezelf om van te genieten. Om te vieren dat je opwinding er altijd mag zijn als je het voelt.

Of naar je je toekomstige date, naar degene die je net ontmoet hebt of naar degene waar je al jaren mee samen bent. Naar je werk, naar de klus waarbij je wel wat meer energie en flow kunt gebruiken. Naar je dromen waarvan het de hoogste tijd is om te voelen dat je ze kunt realiseren. En naar een betere wereld, waarin wat er over seks, intimiteit en liefde nog niet bespreekbaar is, wat nog geheim gehouden moet worden er steeds meer mag en kan zijn. Geef je kundalini slang de ruimte, laat je energie stromen en laat het liefde zijn.