Waar blijft de #mannenmetoo?

Waar blijven de verhalen van mannen over hoe is het om in deze maatschappij man te zijn?

Ik heb het onderwerp #mannenmetoo al eens eerder aangekaart. En vandaag doe ik het opnieuw. Ik durf de vragen te stellen die niemand anders stelt. En ik vind het belangrijk dat die vragen gesteld worden. Omdat ik het belangrijk vind om ruimte te maken voor de kant van het verhaal van mannen. Hoe lastig is het om in een maatschappij te leven waar het altijd mannen zijn die het gedaan hebben. Terwijl we als maatschappij zelf onze mannen hebben opgevoed. En we met z’n allen verantwoordelijk zijn voor alle negativiteit die er hangt rond het onderwerp intimiteit.


Iets wat er bij mij niet ingaat. Om maar eens een toepasselijke term te gebruiken. Seksuele energie is de energie waar mensen van gemaakt zijn. Het is de magie die ervoor zorgt dat wij leven. Het is de energie die ervoor zorgt dat alles wat er op deze aarde is leeft op zijn eigen unieke manier. En het is energie die weer de waardering mag krijgen van wat ze is. En die we weer mogen gaan zien voor wat ze is.

In veel relaties is het de vrouw die bepaald wanneer er ruimte is voor intimiteit. Hoe onzeker maakt het je als man om die ruimte zelf niet meer te kunnen voelen? Wat doet het met je om te voelen dat zij alle macht heeft als het gaat om jouw ultieme gevoel van man mogen zijn?

Wat doet het met je man zijn als je altijd met geheimen leeft? Als je verlangens hebt die er niet mogen zijn. Omdat dat is wat je geleerd hebt. Hoeveel energie kost het om dat geheim in stand te houden? En zou het niet veel fijner zijn om een andere vorm te vinden voor jouw houden van zodat je er in alle openheid van kunt genieten?

Hoe graag wil jij als man ook een keertje een vrouw spelen. Wil je een keer voelen dat er voor je gezorgd wordt? Dat je niet sterk hoeft te zijn. En dat er naar je gekeken wordt op een manier die jou laat voelen dat je mooi bent en dat je er volledig mag zijn? Hoe hard heeft onze aarde het nodig dat er meer zachtheid komt in hoe we met haar omgaan? Jij bent daar prachtige een spiegel van.

Wat doet het met je talent, met je vermogen om volledig volgens je eigen natuur een bijdrage te kunnen leveren aan beter met onze aarde omgaan als je in je man zijn niet jezelf kunt zijn? Als je je altijd moet inhouden? Als je je buikgevoel niet helemaal de ruimte kunt geven. Of als je misschien wel helemaal geen idee meer hebt wat dat is?

Ik ben graag een luisterend voor je als jij een verhaal hebt over relaties, liefde en intimiteit wat je heel graag een keer met iemand wil delen. Ik ben iemand die goed kan luisteren, die je gerust kan stellen en die je kan laten laten ervaren dat wat jij denkt en voelt heel normaal is. En ik ben iemand die je de ervaring kan geven dat over je relatie praten leuk en ontspannen kan zijn. En dat het je belangrijke inzichten kan geven over wie je echt bent.