Opwinding voelen: ja heerlijk, maar nu even niet!

“Heb je nu tijd”? “Ik moet nog even wat afronden, maar over 30 minuten kan.” “Fijn, dan bel ik je over een half uurtje”. Ik vind het fijn om met een zo leeg mogelijke agenda te werken en ruimte te hebben om op het moment dat iemand behoefte heeft aan een gesprek dat ook gelijk te kunnen voeren.

Dit gesprek ging onder andere over opwinding ervaren op momenten dat het niet handig is. Omdat je de leidinggevende bent van degene die jou die opwinding bezorgt. Omdat het drie uur ‘s nachts is, je morgen een belangrijke meeting hebt en je wil slapen in plaats van de hormonen door je lijf te voelen stromen. Of omdat jij in de relatie die je met iemand hebt degene bent die vertrouwen wil uitstralen en je niet afgeleid wil worden van je taak door allerlei hormonen die door jeijf razen.

En toch is die opwinding er. Is er die vrouw of man die je raakt met fysiek aanwezig zijn. Met energie. Met wat diegene zegt of doet of met hoe iemand eruit ziet. En diegene daarmee je hormonen op de meest ongelegen momenten tot leven roept. Opwinding voelen is heerlijk, maar als je het zelf niet kunt sturen en het je overneem kan het ook een last zijn of kun je het als een bedreiging gaan ervaren omdat je de rol die je op dat moment speelt niet meer kunt spelen.

Kundalini oefeningen kunnen je daarbij helpen. Omdat ze je helpen om zelf de energie in je lijf te gaan voelen, te kunnen sturen en te kunnen reguleren. Waardoor je er meer controle over krijgt en je er beter gebruik van kunt maken. Er zijn vele boeken beschikbaar waar die technieken in beschreven staan. Technieken waar ik zelf veel mee gewerkt heb en waar ik hele goeie ervaringen mee heb. Ik deel er graag een aantal met je als je er meer over wilt weten.

Opwinding is levensenergie. Het is de energie die jou gemaakt heeft. Het is in de basis ook de energie waardoor je ooit hebt leren kruipen en praten. Opwinding ervaren op momenten dat het niet uitkomt kan een signaal zijn dat er ook letterlijk iets uit wil bij je.Je opwinding er gewoon laten zijn helpt daarbij. En van iemand anders horen dat het er gewoon mag zijn kan soms ook enorm helpen.

Levensenergie liegt nooit. Het gaat altijd over iets dat je lijf nodig heeft en waarvoor je lijf aandacht vraagt. Iets dat ook voor jou kan gaan over iets mogen veranderen in je denken of in je gedrag ten aanzien van liefde en intimiteit. Ik ga er graag met je over in gesprek.