Hoe groot wil je groeien?

Zo lang heb ik in de ‘settle for less’ modus geleefd. Uit angst om zonder te zitten. Of het nou werk of prive betrof. Ik heb lang vastgehouden aan dat wat ik had om maar te voorkomen dat ik zonder zou komen te zitten. De banen die ik heb gehad hielden me bezig en zorgden voor mijn bankrekening. Bij tijd en wijlen zater daar dingen tussen die ik echt leuk vond, maar ik heb in de banen die ik heb gehad veel dingen gedaan waar ik eigenlijk niet goed in was. Daardoor kwam ik totaal niet uit de verf, viel ik niet op en creeerde daardoor ook geen goeikansen voor mezelf.

Waardoor dat kwam? Geen verbinding met wie ik echt was. Met mijn drijfveren. En met mijn eigen verlangen. Privé was ik al best een stukje onderweg, maar in werk nog lang niet. Werk bleeft een ‘geld verdienen’ kwestie en iets wat in mijn ogen nooit echt leuk zou kunnen zijn. Dat veranderde maar langzaam. Kennelijk had ik de tijd ervoor nodig. En het is ook goed; het heeft me gebracht waar ik nu ben. Terugkijkend lijkt het wel een vorig leven. Ik kan het me bijna niet meer voorstellen dat ik geen idee had dat ik in staat zou zijn om het leven wat ik nu leef voor mezelf te creeeren.

Wel wist ik dat er meer was in het leven dan wat ik had. Maar ik zat te wachten tot het in mijn schoot zou vallen. Durfde mezelf niet te laten zien voordat een ander dat deed. Pas toen ik besefte ‘ik moet het zelf gaan creeren’, ging de knop om, en ook groots om. Geen ‘settle for less’ meer. Ik wil het leukste leven dat ik me maar kan bedenken. Ben ik dan een egoist? Misschien. Maar ik voel dat het kan, dat het komt en dat het helemaal klopt. Al moet ik geduld hebben tot in de hemel.

Prachtige mensen om me heen, relatie(s) die me helpen om nog meer naar mezelf te kunnen kijken en naar boven halen wat er nog nog geheeld mag worden, en een succesvol bedrijf waarin ik de dingen kan doen waar ik gelukkig van wordt: dichtbij mensen mogen komen. Zien wat een power en een potentieel er onder de oppervlakte zit, voelen wat hen tegenhoudt om dat vol te leven. En hen meenemen op een reis om hun eigen ‘amazing’ leven te creeeren. Alle ingredienten zijn er al, het enige wat nodig is, is verder groeien…

Hoe ik dat ga doen zal zich vanzelf wel openbaren. Ik ben in ieder geval lekker onderweg. Doelen stellen helpt. En er komt zoveel op mijn pad, waarin ik allemaal voel; dit is waar het voor mij om gaat. Hierin kan ik echt iets doen voor iemand. En als je iets doet waar je goed in bent, dan is dat de beste manier voor jou om iemand anders te helpen. Durf eens wat vaker voor jezelf te kienzen. Ga niet voor minder en durf jezef uit te dagen. Durf je nieuwsgierigheid te volgen! Hij zal je elke keer weer precies daar brengen waar jij kunt groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *