Gewoon ergens beginnen…

Dat geldt zowel voor deze allereerste blog. Maar ook voor mijn wil om ‘transparantie creëren’ om te zetten in een baan en mezelf (daarvoor) op een andere manier presenteren. Na vele resultaatloze acties met sollicitatiebrieven, monsterboard, nationale vacaturebank, linkedin, facebook en twitter, waarin vooral het ‘zoeken’ centraal stond werd ik gedwongen om werk zoeken op een andere manier aan te pakken: “wat wil ik nou eigenlijk, waar ben ik goed in en hoe kan ik dat omzetten in een vorm waar geld mee kan verdienen”. Dat werd mijn vraag. Daar heb ik nu, enkele maanden en vele frustraties later, een steeds duidelijker beeld van. Dit beeld geeft mij aanknopingspunten om mijn verhaal te vertellen en concrete acties te ondernemen waar ik mensen mee kan helpen in plaats van alleen maar te solliciteren.

Ik ben gewoon gaan doen waar ik goed in ben en wat mijn drive is: verbinden! Ook al levert het nog geen geld op, ik moest iets met mijn energie. Werkzoekend Weesp is de naam van wat daaruit gekomen is, een netwerk dat ik ben gestart in mijn eigen woonplaats. Hierin wil ik werkzoekenden, maar ook werkgevers en recruiters, elkaar laten vinden en vooral het gesprek op gang laten komen. Na een kort berichtje in de agenda van de lokale evenementenagenda bleek de interesse overweldigend en volgde een radio interview, stukje in het Weespernieuws en daarna het regionale weekblad. Naar aanleiding daarvan ben ik net uitgenodigd als spreker voor het vrouwennetwerk in Weesp.

Natuurlijk heb ik door deze acties niet direct een baan te pakken, maar het geeft mij de gelegenheid om mezelf op een totaal andere manier te presenteren, mijn creatieve ideeën te laten zien en op een manier die mij energie oplevert en waarin ik ook echt van mijn eigen kunnen uit kan gaan. Veel fijner dan te proberen te voldoen aan een vooropgezet functieprofiel. Gewoon ergens beginnen is en blijft daarin wel essentieel. Groot dromen, maar wel klein beginnen. Kleine stapjes zetten en ook al leek het starten van WerkzoekendWeesp voor mij een kleine stap, dat blijkt het in de ogen van anderen niet te zijn. Vergeet niet dat de dingen waar jij goed in bent en die je makkelijk afgaan voor anderen soms echt onneembare drempels lijken waar je hen enorm mee kunt helpen!

Gewoon ergens beginnen

0 thoughts on “Gewoon ergens beginnen…

  1. Petra, wat goed dit! Vooral dat starten waar je bent. Ik wens je veel plezier in al je acties en opdat je maar gezien mag worden! Groeten Ada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *