Geluk, daar heb je lef voor nodig!

Momenteel zit ik in een enorme flow, alles lijkt van zelf te gaan, ik heb bakken met energie en het lijkt of ik nergens bang meer voor ben. Wat een verschil met iets meer dan een jaar geleden. Toen stond ik met mijn rug tegen de muur en wist ik echt niet meer wat mijn volgende stap kon zijn. Een fijne bevestiging dat als je een plan hebt en volhoudt dat het dan uiteindelijk gewoon lukt.

Werk en geluk heb ik altijd als twee verschillende dingen gezien. Daardoor bleef de baan waar ik inzat een rationele beslissing. Pas toen ik ben gaan doen wat ik leuk vind kwam het besef dat ‘dit is wat ik moet doen’, dat wist ik meteen. Hoe is dan de tweede vraag en die antwoorden heb ik in de afgelopen weken gekregen.

De arbeidsmarkt van nu vraagt niet meer om een CV met ervaring. Die vraagt van jou om te gaan doen waar jij het beste in bent. Niet alleen op papier, maar ook vanuit je hart. Om datgene te gaan doen waar je echt goed in bent. Want alleen daarin ben jij de beste aanwinst voor jouw werkgever. En tegelijk doe je werk waar je hart ligt en waar je zelf ook energie van terugkrijgt.

Overspannen raken, of een burn out, ik heb er medisch gezien absoluut geen verstand van. Ik ben zelf overspannen geraakt tijdens mijn laatste ‘echte’ baan. Vanuit die ervaring ben ik wel van mening dat je niet overspannen wordt van een te drukke agenda, maar wel van iets doen waarin je niet op je allerbest bent. Waar je je niet echt mee kunt verbinden. Daardoor kost het je ontzettend veel energie en loop je er enorm op leeg. Dat houdt niemand vol.

Even geleden had ik een gesprek met iemand die aangaf dat ze ‘het anders wilde’. Werken in de zorg was wel duidelijk wat ze wilde, maar ze wilde uit de sleur. Niet meer elke dinsdagmiddag sjoelen en op zaterdag de krant voorlezen. Meer de verbinding aangaan, dat wilde ze. Na een half uurtje praten kreeg ik een ingeving; jij wordt cliniclown, maar dan voor ouderen. Het bleek de spijker op z’n kop. Opleiding opgezocht en in oktober gaan we samen naar een open dag. Zo gaaf om zo te mogen ontdekken wat haar missie is, dat is echt waar ik het voor doe!

Ik heb mijn geluk ontdekt door echt verbinding te maken met mezelf. Wie ben ik, wat wil ik, wat vind ik belangrijk om te bereiken in dit leven. En dat heel specifiek maken. Toen ik dat helder had heb ik de volgende stap gezet; hoe kan ik, met wat ik nu weet, daar invulling aan geven. De Verbindingsfabriek in blog was het resultaat. Als je ervoor open staat ga jij jouw missie ook ontdekken. Het is allang voor je bepaald en zal zich op het juiste moment openbaren.

Eenmaal de ambitie in mezelf ontdekt merkte ik dat ik wel groter wilde, maar eigenlijk niet durfde. Met aandacht en tijd verdween het, wonderbaarlijk genoeg. Tot waar ik nu ben. Vanaf volgende week werk ik nog een dag in loondienst, de overige tijd is voor De Verbindingsfabriek. Een baan kan ik het echt niet noemen; ik doe wat ik wil doen en ik kan er nog van leven ook! Dat is geluk met drie uitroeptekens.

Geluk komt niet uit de lucht vallen en het vraagt ook het een en ander. Deuren dicht durven doen voordat er een andere open staat. Mijn angsten te lijf gaan die mijn groei tegenhouden, ze aandacht geven zodat ze kunnen oplossen. Mezelf niet klein houden als ik weet dat ik verder kan groeien. Los durven laten van wat ik niet meer nodig heb. Het zijn elke keer weer stappen; en eenmaal gezet blijken ze vaak zoveel makkelijker dan dat ik van tevoren had gedacht. En ik krijg er elke zoveel meer voor terug dan dat ik achterlaat!

‘Kies eens alleen voor jezelf” zag ik als reclame uiting van fairtrade. En dat is precies waar geluk vandaan komt. Wat heb jij echt nodig om gelukkig te zijn, hoe ziet dat eruit en hoe kun je dat concreet vormgeven? Die eerste stap kun je altijd zetten, het maakt niet uit hoe klein die is. Begin ergens. Creëer je eigen geluk en laat dat niet afhangen tot iemand anders het voor je creëert, dat gaat volgens mij namelijk nooit gebeuren! Als het voor mij is weggelegd, dan is dat het voor jou ook.

Ik sta te springen om jou te helpen jouw unieke talent te ontdekken en jouw missie vorm te geven. Met de ideeënfabriek biedt ik een platform waarin jij kunt delen over wat jou bezig houdt in het creëren van je eigen leven. Je bent meer dan welkom om aan te schuiven!

geluk, daar heb je lef voor nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *