Een blog te ver?

Wat houdt je tegen om (nog) geen vorm te geven aan jouw zielsmissie?

Als je met bewustwording en persoonlijke ontwikkeling aan de slag gaat, dan komt ooit ook voor jou die vraag over waar je dan je werkende tijd aan wilt besteden. Ook jij zit misschien nu wel met een vraagstuk over wat je wil qua werk. Wat ga je doen als je echt kiest voor je talent, voor wat jij de wereld te geven hebt. Hoe doe je dat financieel en waar begin je?

Andersom geldt het net zo goed: als je besluit om echt te gaan doen waar je hart ligt, dan ga je ongetwijfeld zoveel vraagtekens tegenkomen waardoor je persoonlijk enorm gaat groeien. Dan is een steuntje in de rug vaak een heel hard nodig om je elke keer het vertrouwen terug te geven om de volgende stap te zetten.

Ook voor mijzelf is het een wisselwerking; na een concrete stap heb ik behoefte aan bezinning, terug naar mezelf om te ontdekken wat mijn volgende doel is. Als ik dat eenmaal heb gevonden dan is vertrouwen vinden hetgene waar ik dan weer behoefte aan heb om die stap ook daadwerkelijk te kunnen zetten. Zo blijft het doorlopend een heel interessant spel tussen groei en bezinning. Waar je begint maakt uiteindelijk niet zoveel verschil.

De vraag naar de workshops en de masages loopt goed, maar de aanmeldingen om te gaan schrijven over wat jou bezig houdt en wat jij in de wereld wil zetten lopen helemaal niet hard de laatste tijd. Logisch ook, ik weet zelf hoe eng ik het vond, en ik wilde het liefste met vakantie naar een onbewoon eiland toen ik mijn eerste blog publiceerde. Heel de wereld kan het lezen en iedereen vind er vast iets van en dan komen er rare opmerkingen.

Tegelijkertijd wist ik ook: dit is wat ik te doen heb, en ook al vind ik het nog zo eng, ik doe het. Ik geef vorm aan mijn missie, ook al heb ik nog geen idee hoe het complete plaatje eruit ziet. Alles wat ik wel weet, kan ik concreet maken. Uiteindelijk kreeg ik alleen maar complimenten over de stap die ik durfde te zetten. Dus ik had me helemaal voor niets druk gemaakt.

Dat mijn blogworkshops niet lopen wijdt ik geheel aan mezelf. Misschien ben ik wel veel te vroeg met die vraag stellen, of is een blog helemaal niet waar jij aan zit te denken om mee te starten. Daar ben ik benieuwd naar! Wil je die informatie met me delen?  Wat houdt jou daarin tegen? Waarom heb jij die stap nog niet gezet? Wat vind je er zo eng aan? Dat mag je me uiteraard ook in een persoonlijk berichtje sturen, of face to face. Zo leren we van elkaar, en daar geloof ik in.

En mocht je door deze blog toch weer zijn gaan nadenken over het vormgeven van jouw zielsmissie in een blog, ook in augustus start ik weer een summerschool bloggen!

 

Wat houdt je tegen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *