Door je nulpunt heen

Overvloed. In het Engels is het abundance, wat ik er persoonlijk een mooier woord voor vind. Overvloed gaat niet over veel, overvloed gaat over datgene tot je beschikking hebben om te doen wat jij te doen hebt. En wat dat is en hoeveel je ervoor nodig hebt dat zal van mens tot mens verschillen.

En om die staat van overvloed te bereiken mag je door je nul-punt heen. Zolang je bang bent om iets te verliezen, kun je het nooit in overvloed ontvangen. En dus is je nul punt het punt waarop je zelf de regie in handen hebt om het allerergste te laten gebeuren wat er kan gebeuren; dat je datgene kwijtraakt waar je altijd zo bang voor bent geweest om het kwijt te raken. Zodat je kunt ervaren dat het weliswaar geen leuke situatie is, maar wel een situatie die je aankunt en waarvan je mag merken dat de praktijk een stuk minder eng is dan je van tevoren had bedacht.

Dat nulpunt komt altijd op het moment dat je het aankunt. Omdat je er zelf voor kiest. Mijn beslissing om iets te gaan doen wat ik echt leuk vind, om het ‘ondernemerspad’ te kiezen is lang bepaald door mijn angst om geen geld meer te hebben. Tot het moment dat ik zelf de beslissing nam om me daar niet meer door te laten sturen. Ik weet dat het anders wordt, zoals ik dat zoveel dingen weet. En dat scheelt enorm veel. Het helpt me enorm om die stap te zetten. Omdat ik weet dat ik erdoor heen moet. Omdat werken vanuit mijn hart nou eenmaal niet gaat als er nog dingen zijn die me tegenhouden, waar ik bang voor ben en die me beperken om echt volledig te leven en te zijn.

In de loop der tijd heb ik ook geleerd dat het moment dat ik iets van me af kan schrijven, vaak ook het moment is dat ik een leerproces kan afronden. Ook hiermee. Het ergste wat me kon gebeuren is gebeurt en ik leef nog steeds. Ik slaap nog steeds goed, ik heb nog steeds een volle koelkast en een dak boven me hoofd en vanmiddag kreeg ik een appje dat ik binnenkort mee mag gaan varen met twee dierbare stadsgenoten omdat ze net een bootje hebben gekocht. Daarin zit de overvloed. De rest is functioneel dienstbaar bezit wat ik nodig heb om mijn dingen te kunnen doen en waar ik super blij mee mag zijn dat het is en dat het komt.

Fijne avond!  

 

2 thoughts on “Door je nulpunt heen

  1. Wauw! Spot on!! Precies zoals ik het nu ervaar dat ik veel zekerheid op ga geven omdat het mijn mogelijkheid om alles uit het leven te halen ernstig beperkt. Een aantal mensen om mij heen snappen niet dat ik mijn zekerheid ga loslaten. Ik denk dan maar dat zij het dus ook zouden willen, maar dat dit nog niet hun moment is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *