Doodgaan en weer opstaan

“The secret of life is to die before you die and find that there is no death.” ~ Eckhart Tolle

Dat was weer een leerzaam nachtje. Niet onverwacht met deze volle maan. En laat me realiseren dat je jezelf kunt leren doodgaan. Dat dat de bedoeling is van alle pijn en verdriet voelen, van alle slapeloze nachten waarin ik zo vaak heb gedacht dat ik het niet aankon en dat het mijn laatste uur zou zijn en van alle momenten dat ik maar weer van me af schreef om het kwijt te zijn, of om het niet meer alleen te hoeven dragen,

De bedoeling van alles wat niet fijn voelt is er om me te leren ermee om te gaan, er niet meer bang voor te zijn en het volledig te omarmen, omdat er zoveel van te leren valt. Zolang er nog iets is wat me raakt en wat daarin niet fijn voelt, is er nog iets in mij wat nog niet geheeld is.

En hoe donker de diepte ook lijkt, elke keer komt er weer het besef dat ik wel nu aan het doen ben, en dat de gedachte aan straks, morgen of volgende week het zo moeilijk maakt. Nu kan ik het aan, want ik doe het al. Nu kan ik dus ook alles wat ik wil, omdat ik doe wat ik nu wil doen.

En zo gaat geluk ook voor mij over doodgaan, misschien klinkt dat tegenstrijdig, maar dat is het niet. Leven zonder gedoe betekent alles laten sterven wat niet echt van mij is. En elke keer dat ik weer een stukje kan loslaten dan lukt dat omdat ik mezelf een beetje durf te laten dood. En ik daarna vrijer, lichter en meer mezelf weer tot leven kom.

#soldieroflove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *