De verbinding aangaan; ik geloof in jou!

Voel jij je ook altijd zo opgelucht als je iets hebt kunnen vertellen aan iemand, of je een moeilijk onderwerp hebt kunnen bespreken? Het is zo’n simpel voorbeeld van je verbinden met iemand anders waardoor je weer de verbinding terug vindt met jezelf; niet voor niets is de titel van mijn bedrijf De Verbindingsfabriek. We hebben allemaal onze eigen uitdagingen in de dingen die we te doen hebben. Of je nu CEO bent van een miljoenenbedrijf, of alleenstaande moeder van twee kinderen, als er een moment is waarop je je eenzaam in voelt, of niet begrepen, dan kan het zoveel verschil maken als er iemand is aan wie je je verhaal kwijt kunt en iemand die zonder oordeel naar je luistert.

Als je mij vraagt waar de verbinding maken over gaat, dan is mijn antwoord dat dat gaat over het wakker maken van je levensenergie waardoor je keuzes kunt maken op basis van vertrouwen. Maar wat ik nog veel belangrijker vind is wat je daar nou concreet aan hebt. En dat is voor mij oordeel loos leren luisteren, nieuwsgierig blijven naar iemands verhaal en niet kiezen voor angst. Vaardigheden die ik tot op zeker hoogte wel had, maar die door tantra enorm versterkt zijn.

Er bestaan geen slechte mensen
Wat iemand ook te vertellen heeft, iedereen heeft een historie, heeft dingen meegemaakt die iemand gevormd hebben. Er bestaan geen slechte mensen. Mensen maken keuzes op basis op wat voor hen het meest veilig voelt. En wat iemand heeft geleerd over wat de standaard is, dat is voor diegene zijn veiligheid. En als je nooit hebt geleerd om de verbinding aan te gaan, om kwetsbaar te zijn, als jouw veiligheid is om al je gevoelens maar binnen te houden en niet te delen wat er in je leeft, dan kan het best lang duren voordat je doorkrijgt dat dat misschien ook anders kan, en dat je het zelf ook anders wil.

Bij mij was de begrafenis van mijn vader het eerste moment waarop ik voelde dat er, binnen de bedroefde stemming die daarom heen hing, iets ontstond tussen mensen wat er daarvoor niet was. Daardoor durfde ik zelf opeens dingen te zeggen die ik anders nooit zou zeggen, en zag ik opeens dingen vanzelf gaan om me heen die daarvoor niet ontstonden, zag mensen echt voor elkaar zorgen, op een heel vanzelfsprekende manier. Het verdween ook weer, dat magische gevoel van verbinding. Maar mijn nieuwsgierigheid was wel gewekt en nu vind ik het elke dag terug in de manier waarop ik met mensen omga.

De kracht van kwetsbaarheid
En dat ontstaat elke keer weer door de kracht van kwetsbaarheid. Het kan heerlijk voelen om iets geweldigs met iemand te ervaren, om de mooiste feesten te bezoeken, of ontzettend dronken te worden met iemand, merk ik zelf dat voor mij de echte verbinding ontstaat als je juist de dingen durft te delen waar je verdriet over hebt, die zeer doen, als je je grote geheim eindelijk aan iemand durft te vertellen, of je eindelijk durft te delen dat je zo graag meer verbinding wilt voelen met mensen.

De mensen die mij het meest dierbaar zijn, zijn de mensen die mijn tranen kennen, zijn de mensen die mijn diepste zwarte kanten kennen en daar niet voor weglopen. En degenen die hun diepste zwartste kanten ook aan mij hebben laten zien en waar ik tegen heb kunnen zeggen: welke keuzes je ook maak hoe donker je ook bent, ik blijf achter je staan. In de kwetsbaarheid van het gene je deelt vind ik de verbinding die ik met je heb altijd weer terug.

Vertrouwen
Een compliment dat ik vaak krijg is dat mijn cliënten verbaast zijn over het feit dat ze mij allerlei dingen vertellen die ze nog nooit aan iemand anders verteld hebben. Vertrouwen kunnen geven is iets waar ik uitermate trots op ben en wat ik zelf als mijn grootste talent zie. Dat ik zelf aan de buitenkant dezelfde persoon laat zien als die ik aan de binnenkant ben zie ik daarvoor als mijn grootste vaardigheid.

En misschien is dat nou net het gene wat er bij jou nog ontbreekt en wil je daar iets in veranderen. Omdat je genoeg hebt van maar de schijn ophouden dat dat plaatje dat je aan de buitenkant laat zien voor geen meter klopt met hoe je je van binnen voelt. Omdat je genoeg hebt van de mensen om je heen die alleen maar van je vragen, terwijl jij zo graag een keer iets wil terug wil ontvangen. Omdat je genoeg hebt van dat niemand ziet dat je zoveel meer in huis hebt dan wat je nu kunt laten zien. Omdat je meer mensen om je heen wilt verzamelen waarmee je het kunt hebben over de dingen die er echt toe doen. Of gewoon omdat je, met alle verantwoordelijkheid en de mensen die je om je heen hebt eigenlijk best wel eenzaam voelt.

Ik geloof in jou!
Neem dan eens contact me je op. Als jij nog niet in jezelf gelooft dan geloof ik in je. Ik geloof tot in het diepste van mijn ziel dat jij je angst achter je kunt laten. Als coach ben ik graag degene die tegen jou zegt: hoe groot jouw droom ook mag zijn, en welke keuzes je daarin ook maakt, ik sta achter je en ik blijf achter je staan tot jij hebt bereikt wat je bereiken wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *