Wat ga jij in 2017 doen?

Happy 2017!!

Is het jaar voor jou ook goed begonnen? Ik heb afgeteld op een heel fijn feestje in club lite met heel veel andere prachtige en fijne mensen. Het jaar kon niet beter beginnen!

Oud en nieuw. Een gelegenheid om terug te kijken. Wat wil je niet meenemen naar het nieuwe jaar? En ook om vooruit te kijken; wat wil ik anders doen in dit nieuwe jaar? En toch doe ik niet meer aan goede voornemens. Omdat ik de term voornemen te vaag en te vrijblijvend vind.

Maar ook ik heb ze gehad; van die wensen waarvan je zou graag zou willen dat ze zouden uitkomen. Een relatie, meer liefde, een echt leuke baan. Maar zonder een concreet idee hoe ik daar dan vorm aan zou moeten geven om te zorgen dat het anders wordt dan het in het verleden was.

Daarmee bleven het voor mij een soort onvervulbare dromen. Dromen die ik mezelf aan het einde van het jaar toewenste en waarop ik heel hard op hoopte, maar waarvan ik diep in mijn hart ook wel voelde dat ze waarschijnlijk geen realiteit zouden worden.

Ik kon nog geen afscheid nemen van mijn comfort zone, dus bleef dan toch maar hetzelfde doen als ik altijd deed, met hetzelfde resultaat. Nu ik zelf die stap heb durven zetten en ik echt de dingen aan het doen ben die ik altijd wilde, merk ik dat ik steeds meer anderen mag inspireren om dat ook te doen. En dat ik zie hoe hun leven verandert, hoe ze met meer liefde naar zichzelf durven te kijken. Daar ben ik zo dankbaar voor!!! Dat ik dat mag doen, dat ik voor sommigen een inspiratie mag zijn, dat is een enorm geschenk.

Of het nou gaat om afvallen, meer sporten, minder werken, een andere baan zoeken of gaan doen wat je eigenlijk al jaren wilt. Het principe blijft hetzelfde; als je wilt dat er in jouw leven iets verandert dan zul je als eerste zelf iets anders gaan doen. En iets veranderen kun je alleen maar doen als je genoeg noodzaak ervaart. Als je zeker weet dat de oude situatie niet meer werkt. Als je voelt dat blijven waar je nu bent nog veel enger is dan de stap zetten om iets te veranderen.

Goede voornemens heb ik niet, maar ik ga voor het eerst dit jaar wel een bucketlist maken in januari. Dingen waarvan ik voel dat ik ze te doen heb in 2017. Omdat ik er zin in heb. Omdat ik ze wil doen en niet omdat iemand anders iets van me verwacht.

Maak je eigen bucketlist!

Ik daag jou uit om deze maand met jouw bucketlist aan de slag te gaan. Dan help ik jou daarna jou weer om te zorgen dat je nog deze maand een plan hebt om jouw bucketlist ook echt uit te voeren in 2017. Doe je met me mee met deze challenge? 

 

bucketlist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *