Tien fabels over ondernemen:

Om te gaan ondernemen moet je eerst veel geld investeren.

Niet waar: een blog beginnen en starten met schrijven kost je helemaal niets!

 

Om me ondernemer te noemen heb ik eerst een KvK nummer nodig.

Niet waar: ik voelde me al ondernemer en kon al mensen inspireren met de eerste blogs die ik schreef. 

 

Om te gaan ondernemen moet je eerst een compleet businessplan schrijven.

Niet waar: begin gewoon ergens, al doende wordt je doel vanzelf duidelijker.

 

Ondernemen is niets voor mij, want ik kan helemaal niet verkopen en ik en niet commercieel.

Niet waar: ik heb nog nooit iets ‘verkocht’. Ik vertel mensen wat ik doe en vervolgens geven zijn aan van mijn kennis en ervaring gebruik te willen maken.

 

Om te gaan ondernemen moet ik eerst een opleiding volgen of nog veel meer bijleren.

Niet waar: je kunt gewoon beginnen met wat je nu al kunt. Er zijn altijd mensen voor wie jij iets kunt betekenen, ook als je zelf nog een hoop te leren hebt.

 

Ondernemen, ik zou het zo graag willen, maar ik kan het niet.

Niet waar: als je het echt wil, dan vind ook jij een weg om ermee te beginnen. Stop dus met excuses te zoeken!

 

Ondernemen is niets voor mij want wat ik wil, daar zit toch niemand op te wachten.

Niet waar: als jij blij en gelukkig wordt met doen wat je wil, dan zijn er andere mensen die daar ook blij en gelukkig van worden.

 

Ik ga maar niet ondernemen, want er zijn al zoveel mensen die doen wat ik wil doen.

Niet waar: zij doen het op hun eigen manier en als jij het op jouw manier doet, dan heb je een uniek product of dienst dat nergens anders te vinden is!

 

Ondernemen is iets ontzettend zakelijks, en ik ben veel te gevoelig, dus ik begin er maar niet aan.

Niet waar: ondernemen is een groot proces in persoonlijke ontwikkeling. Juist omdat jij zo goed in staat bent om te voelen wat je nodig hebt en wat je klanten nodig hebben, ben je een uitstekende ondernemer!

 

 

Excuus nummer 10 mag je zelf invullen:………………………………………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Hoeveel excuses heb jij om niet te gaan doen wat je al zo lang wilt doen, maar wat je steeds maar uitstelt. Hoe vaak moet je nog je hoofd stoten aan dezelfde steen. Ik wens je zo toe dat je de kracht en de moed vind om voor jezelf te kiezen, je eigen keuzes te maken en datgene te creëren waarvoor jij hier bent. Jouw taak ligt op je te wachten tot jij hem vervult. De mensen die jij kunt helpen zijn er al. Stap in je grootsheid en ga het aan, het proces met jezelf. Met vallen en opstaan en nooit via de geplande route. Ja, maar ga het doen. Ondanks je onzekerheid, je angst en alles wat je nog tegenhoudt. Jij kunt dit. Omdat dit is wat je te doen hebt. En dat weet je, ergens diep van binnen. Neem dat besluit vandaag nog en begin ergens, het maakt niet uit hoe klein jouw start is.

 

tien fabels ondernemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *