Hard blijven en zacht kunnen zijn

De kracht van het bij elkaar komen van het mannelijke en het vrouwelijke is de krachtigste energie die er is. Het creert leven. Met die ontmoetingsenergie leren spelen om optimaal je talent te leven is waar vol leven voor mij over gaat. Dat is begonnen met een tantraworkshop, toen nog één, toen kwamen de bewuste feestjes erbij en leerde ik steeds meer mensen kennen die hetzelfde pad bewandelden. Ja zeggen tegen wat mijn hartsverlangen is werd steeds meer een levensstijl en maakte dat ik in mijn dagelijks leven ook de behoefte voelde om alleen maar ‘ja’ te zeggen tegen dat wat mijn hart wilde.

We hebben allemaal mannelijke en vrouwelijke kanten en we hebben ook mannelijke en vrouwelijke energie in ons. De balans tussen die twee is in veel gevallen verstoort geraakt door wat we mee hebben gemaakt. Door de trauma’s die je hebt opgelopen is er wsl één kant dominanter geworden. Je bent misschien vrouwelijker geworden, doordat je altijd maar ja zegt, je uit angst voor afwijzing niet je grenzen durft aan te geven waardoor anderen pleasen voor jou de standaard is geworden; als de ander maar blij is dan heb ik het in ieder geval goed gedaan. Wat je zelf wil daar heb je eigenlijk geen idee van of vind je niet zo belangrijk. Het de ander naar de zin maken is jouw overlevingsmodus om die mannelijke energie nog even niet toe te hoeven laten en te voelen waar de pijn zit.

Of je mannelijke energie is overheersend geworden omdat je jezelf wilt beschermen. Je hebt graag de touwtjes in handen, vind het fijn als dingen gaan op de manier die voor jou fijn voelt. Daarbij wals je misschien soms over anderen heen en voelt ruimte voor jou als iets wat je moet opvullen door altijd zelf te bepalen hoe dingen zouden moeten gaan. Die controle geeft je veiligheid, maar put je ook uit. Omdat je de speelsheid in je leven bent verloren, je het voor je gevoel altijd zelf moet doen en je het moeilijk vind om te ontvangen en anderen echt dichtbij te laten komen. Uit angst dat er opnieuw met je omgegaan wordt op een manier die je eerder hebt meegemaakt en die je niet meer wil voelen.

Om optimaal van je talent gebruik te maken heb je zowel je vrouwelijke als je mannelijke energie nodig. En je lijf en je hart willen altijd weer terug naar die balans. Willen de bagage die jij bij je draagt loslaten. Terwijl je hoofd dat tegenhoudt. En dus komen er, op het moment dat jij daar klaar voor bent, mensen, gebeurtenissen, foto’s, teksten of afbeeldingen langs die opeens volledig je aandacht vragen. Die iets bij je raken wat gaat over wie jij echt bent, door alle laagjes heen die je als bescherming met je meedraagt. Dat is het moment dat het zaadje geplant wordt bij je en dat jij even de verbinding mag voelen met wie je echt bent. En dat is ook het moment dat jouw heling begint.

Dat helingsproces is het herstellen van een constant doorlopende stroom van heen en weer bewegen tussen je mannelijke en je vrouwelijke energie. En daarin zie ik een enorme overeenkomst in met intimiteit. Ik zal deze toelichten vanuit mijn eigen ervaring

Vanuit mijn vrouwelijke energie ben ik in staat om zacht te zijn, me te voegen naar welke mannelijke energie in de vorm van een probleem of een uitdaging zich aandient en hoe ik die uitdaging letterlijk in me op kan nemen. Een uitdaging in de vorm van een energetische mannelijke lingam, om de tantrische benadering er maar eens voor te gebruiken. Daar hoef ik me er niet tegen hoef te verzetten (ook al doe ik in eerste instantie altijd!), maar ik kan het als leerproces zien om in mijn energetische yoni nog weer flexibeler te worden. Zodat ik mezelf leer om in elke situatie te blijven voelen waar mijn ruimte zit, hoe ik de verantwoordelijkheid voor de oplossing ontdekken bij mezelf hou. En waar ik weer kan bewegen door te schrijven, iemand te bellen, om hulp te vragen, naar buiten te gaan, te dansen op te ruimen of te gaan koken. Die ruimte vinden duurt soms even maar het komt altijd.

Mijn mannelijke energie hebt ik nodig om het verlangen dat mijn hart me laten voelen te realiseren. Om hard en aanwezig te blijven, ook als de situatie soms heel lastig is. Om te vertrouwen op het verlangen dat er in mij leeft om iets te mogen doen, iets te mogen veranderen. Dat verlangen is in de kern steeds gelijk gebleven en draag ik al mijn hele leven bij me. Het verandert niet en het blijft aanwezig. Ook als anderen daar niet in geloven, of er niet in meekunnen. Er aanwezig in blijven en vanuit daar de keuze maken om nee te zeggen tegen alles wat er niet bij past is wat er dan uitvloeit. Vanuit deze hardheid, die volledig wordt gevoed door mijn hart trek ik de mensen aan die letterlijk om mij heen passen. Die qua energie passen bij wat ik te doen heb en wat ik mag veranderen in de wereld.

Mijn visie is dan ook dat hoe meer je intimiteit kunt zien als manier om jezelf te trainen in het kunnen aanwezig zijn in zowel je vrouwelijke als je mannelijke energie, hoe meer je zowel die mannelijke als die vrouwelijke energie kunt gaan inzetten om volledig jezelf in balans te brengen en je vanuit je hart jouw talent in de wereld te zetten.

Laat jezelf volledig zien vanuit je bewegelijke vrouwelijkheid en wees vanuit je mannelijke energie aanwezig in de wereld met wat jij te doen hebt. <3

Lieve grote groet,

Petra

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *