Erectieproblemen?

Je kunt er allemaal prachtige theorie├źn op loslaten van dat er bij erectieproblemen nog zoveel andere manieren zijn om van elkaar te genieten. En dat dat ook genoeg is. Dat mag voor vele mensen zo zijn. Niet voor mij. Als je als man last hebt van een geslachtsdeel wat niet doet wat jij wil dan kan ik me niet voorstellen dat je daar geen last van hebt. Dat dat je niet ondermijnt in je gevoel van mijn zijn. Op veel meer terreinen dan alleen in je seksleven. Dan kan alles wat er verder wel kan heel fijn zijn, maar dat neemt niet weg dat erectieproblemen en het niet kunnen/mogen binnenkomen bij een vrouw je behoorlijk onzeker maken.

En ja, er zijn vele prachtige middelen op de markt die helpen bij erectiestoornissen. Middelen die bij vele mensen werken, maar middelen die ook weerstand kunnen oproepen. Omdat ze bijwerkingen hebben. Omdat jij het niet bent die ervoor zorgt voor jouw erectie, maar het een pilletje of iets anders is dat dat doet. En daarmee seks hebben als iets neps voelt. Omdat er dan iets jou overneemt. En je dat niet wilt. Je wilt het zelf kunnen. En je bent ook bereid om te ontdekken hoe.

Ik hou ervan om naar een probleem te kijken vanuit de overtuiging dat de oplossing ligt in het loslaten van de vorm en de ruimte hebben om die vorm volledig in het moment te laten ontstaan. Vast willen houden aan een bepaalde vorm, omdat die vorm je veiligheid geeft, omdat dat is wat je kent, maar je ook telkens weer teleurstelt, kan een grote oorzaak zijn van erectieproblemen. Je kunt jezelf niet echt de vrijheid geven om volledig van je eigen lichaam en van dat van de ander te genieten en dat laat je lichaam je weten en daar baal je genoeg van om het anders te willen.

Erectiestoornissen (en daar last van hebben) zijn voor mij een vertaling van dat er iets in jouw systeem nee zegt tegen volledig in vrijheid mogen genieten van seks. Een nee die je ooit hebt ontwikkeld om jezelf te beschermen. Een nee die je nu in de weg zit. En die vraagt om de vorm los te durven laten en seks als een ontdekkingsreis te gaan zien. Iets wat ik graag met je oefen in een gesprek. Door waar we het over hebben en waar we heen gaan volledig in het moment te laten ontstaan en jou de ruimte te geven op die reis de keuzes te maken.

Zo gaan we actief op zoek naar jouw nee, door hem te gaan ontdekken en te kijken waar jouw nee precies zit. Door nieuwsgierig te kunnen zijn naar je eigen nee, kun je dat deel van jezelf dat je ooit heb afgeschermd weer aankijken, kun je leren om het opnieuw te omarmen en kan dat verlaten deel van jou je het vertrouwen geven waarmee je je seksleven weer nieuwe energie in kunt blazen. Iets waarmee ik je een tool in handen geef waardoor jij weer de vrijheid voelt om je ruimte in te nemen. Om die heilige ruimte die een vrouw je vanuit haar vertrouwen geeft met hetzelfde vertrouwen binnen te mogen treden.

Seks is een complex onderwerp. Maar juist daarom vind ik het zo interessant. Als het onderwerp vragen bij je oproept mag je ze me altijd stellen. Ik vind het leuk om ze te beantwoorden. En wellicht daarna met je in gesprek te gaan over wat erectieproblemen met jou doen en jouw oplossing te ontdekken!