Wat zou jij doen met 1 miljoen?

Een poos geleden zat ik met een vriendinnetje op het terras. En ons gezamenlijke spelletje is dan dat een van ons twee met een rollenspel begint. Zo ook toen. Zij begon met dat het toch wel leuk was dat we het alle twee tot bankdirecteur geschopt hadden. Dat het fijn was om er alle twee even tussenuit te zijn en dat we deze break naar Ibiza wel echt verdiend hadden na ons harde werken. Zij vroeg, volledig in haar rol, even later aan mij hoe laat ons vliegtuig terug ging. En mijn antwoord terug aan haar was: Ja, maar schatje, we vliegen toch privé? We lagen alle twee volledig in een deuk. Maar het liet me ook voelen dat het uitspreken van die ‘grap’ helemaal niet als iets voelde wat niet op redelijk korte termijn mogelijk was.

Ik geloof in overvloed. Ik geloof dat als je durft te kiezen voor je hart, dat als je je echt volledig durft te laten leiden door wat je intuïtie je ingeeft, dat je dan een staat van bewustzijn bereikt waar vanuit je moeiteloos alles kunt creëren wat je nodig hebt om datgene te doen wat je wil doen. Ik geloof dat een verandering teweeg brengen in jezelf op de korte termijn misschien betekent dat je afscheid neemt van een hoop dingen. Maar dat het op de lange termijn je alles geeft wat je hart nodig heeft. En dat leven, hier mogen zijn en anderen mogen inspireren dan letterlijk de hemel op aarde wordt.

En ik geloof ook dat het helpt om uit te spreken wat je wilt. Durven erkennen dat er een idee in je hoofd aanwezig is over wat je wil, waar je echt  heel blij van wordt. Een idee dat je niet loslaat en waar je elke keer weer bij terugkomt. Een idee wat je uitnodigt om groot te denken. En ik ervaar zelf dat het enige wat ik nog hoeft te doen om dat idee te realiseren is om trouw te blijven aan dat idee. Om ervoor te blijven kiezen en er elke keer weer naar terug te keren. Totdat het een automatisme wordt.

En dus vind ik het weleens leuk om de vraag te delen: wat zou jij doen met 1 miljoen, of met 5 miljoen, of met een ton? Waar droom je van en wat zou je doen als geld niet meer de beperkende factor zou zijn? Kan nooit kwaad om die ideeën van een aantal mensen alvast te verzamelen, aangezien ik sterk het idee en het vertrouwen heb dat ik in de toekomst weleens de financiële middelen zou kunnen hebben om anderen te helpen hun dromen waar te maken.

Ik zie al een paar jaar een groot huis voor me, een plek om te wonen en te werken, met een prachtige ruimte op het terrein om workshops te kunnen geven. Misschien een klein barretje erbij (de naam daarvan heb ik al. 😉) Dat huis staat op een groot stuk grond, waar ruimte is voor een moestuin, een ruilwinkel en een zwemvijver en waar plek is voor een aantal tiny houses waar anderen permanent of tijdelijk zouden kunnen wonen. Zodat we daar samen kunnen zijn en ieder toch zijn eigen ruimte heeft. Een beetje het community gevoel maar wel met een duidelijke blik naar buiten; we maken het voor elkaar mogelijk om dienstbaar te kunnen zijn.

Benieuwd naar wat jouw dromen zijn, wil je er iets over delen?