Waar verlang jij naar?

Elke grote droom begint met een verlangen…

Herken je dat, dat je ergens een idee hebt dat er meer in je zit dan dat er nu uitkomt. Maar dat je het ook zo eng vind om daarin stappen te zetten. In welke fase je ook zit om jouw zielsmissie verder in de wereld te zetten, het zetten van de volgende stap blijft altijd onwennig. Terwijl je zelf ook voelt; het is de enig mogelijke weg die ik te bewandelen heb.

Wat je ook doet, dat verlangen blijft. En helpt je er elke keer weer aan te herinneren dat je het anders wilt. Dat je angst voor verandering niet groot genoeg is om het niet aan te gaan, ook al heb je soms geen idee waar je moet beginnen en hoe je daar vorm aan kunt geven.

Verlangen kan heel fijn zijn als je ook geloofd dat je verlangen realiteit kan worden. Maar als dat nou niet zo is? Wat als je iets verlangt waar je niet in durft te geloven? Jezelf proberen te overtuigen van het tegendeel en je angst onderdrukken is niet de manier waarop het werkt.

Juist in het volledig toelaten van je angst en onzekerheid ligt de oplossing. Daardoor kun je er als het ware doorheen zakken. Mijn afgelopen weken vliegen heen en weer tussen vele ultiem gelukkige momenten en diep bedroefde momenten omdat mijn angst en onzekerheid me zo in de weg staan. Ik heb daardoor vaak de behoefte om aan mezelf te bevestigen dat dit echt de weg is die ik te gaan heb.

Dat doe ik met met affirmaties. Hiervoor is nodig dat je niet alleen maar een aantal woorden herhaalt, maar dat je even de tijd neemt om de impact van die woorden volledig tot je door laten dringen. Voel wat ze voor je betekenen en onderzoek of je die woorden al ergens in je lichaam gelooft, hoe klein dat geloof dan ook is.

Voedt dat geloof. Ga dingen doen waardoor jouw geloof meer de ruimte kan krijgen. Zo kan het trainen van je positieve gedachten echt impact hebben. Uiteindelijk verandert de structuur van je hersenen er zelfs door.

Het helpt mij om weer volledig ‘JA’ te kunnen zeggen tegen mijn weg en ik er weer durf te vertrouwen dat ik genoeg doe om mijn zielsmissie in de wereld te zetten. Een aantal van die affirmaties heb ik op een rijtje gezet. Ik deel ze bij deze graag met je.

 • Ik draag mijn zielsmissie al mijn hele leven met mij mee. Alles wat ik doe en al gedaan hebt draagt bij aan het leven en uitdragen daarvan.
 • Zelfs als mijn ergste dromen waarheid worden, dan nog kan ik mijn zielsmissie leven. Er is dus niets wat me kan overkomen waardoor ik niet kan doen wat ik wil doen.
 • Wat ik te doen heb, is waardevol. Waardevol genoeg om er geld mee te kunnen verdienen. Ook als ik nu nog niet kan zien hoe, vertrouw ik erop dat dit is wat ik te doen heb en dat het universum voor mij zorgt.
 • Ik mag vragen om wat ik nodig heb om mijn missie uit te voeren en ik mag mezelf kwetsbaar opstellen. Juist mijn kwetsbaarheid maakt me geloofwaardig.
 • Ik mag fouten maken. Ik mag dingen uitproberen. Als iets niet zo loopt als ik had gedacht dan is iets niet mislukt, maar heb ik iets geleerd over hoe ik het de volgende keer anders kan doen.
 • Mijn zielsmissie mag ik in mijn eigen tempo neerzetten. Ook nietsdoen en durven afwachten is onderdeel van dat tempo.
 • Er zijn altijd mogelijkheden, ook als ik ze even niet kan zien. De rust en de ruimte om ze zien keren altijd weer bij mij terug omdat blijft zoals het is.
 • Het hoeft niet altijd leuk te zijn, als ik het moeilijk heb kan ik daar ook vrede mee hebben.
 • Mijn lichaam is mij dierbaar. Het laat mij alles voelen en ervaren en stelt mij in staat om vorm te geven aan mijn missie. Ik zorg daarom goed voor mijn lichaam.
 • De grootste belemmering ben ik zelf. Daardoor is er niets dan mijn eigen groei dat mijn geluk, mijn innerlijke vrede en mijn succes in de weg staat. Dat geeft mij kracht.
 • Ik kan niet falen en ik kan het niet verkeer doen.
 • Ik geef mij over aan mijn zielsmissie. Mijn zielsmissie is mijn focus. Die mag ontstaan vanuit liefde, flow en ontspanning.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *