Slow down…

Grenzen voelen, wat is er goed voor je en wat niet? Wanneer ontstaat iets in de flow en wanneer ben je aan het ‘pushen’ om te zorgen dat iets toch van de grond komt als dat niet vanzelf gebeurt. Die grens vind ik soms zo lastig om te voelen. En mijn ambitie om De Verbindingsfabriek te laten groeien is zo sterk. Die balans blijven voelen vraagt aandacht, aandacht die ik er vaak onvoldoende aan geef.

Het is voor mij een steeds doorgaand proces. Vanuit het dal omhoog klimmen, weer opnieuw energie voelen, daar helemaal vol van raken, daarin doorschieten om vervolgens weer in het dal te belanden. Het volgende dal is steeds minder diep dan het vorige, maar het is wel hoe het gaat. En dat is helemaal goed. Ik leer er zoveel van…

Gisteravond was een mooi voorbeeld. Ik dacht ik nog even wat promotie te doen voor de open space tantra avond die er voor vrijdag gepland staat. Er zijn nog helemaal geen aanmeldingen, en toch verlang ik er zo naar dat die avonden gewoon elke maand opnieuw kunnen doorgaan. Nog even wat extra aandacht aan besteden leek een goed idee. Niets bleek minder waar.

Vanochtend wakker met een draaierig hoofd, net alsof ik in de villa volta in de Efteling zit op turbo drive… Een heel duidelijk signaal van mijn hoofd dat dit een stap te ver was. Dat ik met de verkeerde energie iets geforceerd wil neerzetten. En hoe dat helemaal niet goed voor me is en me geen energie geeft. Met als gevolg dat er zich ook niemand aanmeld natuurlijk. Eigenlijk zo mooi hoe dat werkt, hoe frustrerend het soms ook is.

In de flow blijven en kijken wat er dan kan ontstaat. Wat een enorme les om te leren. En wat ben ik blij dat mijn lijf mij op tijd signalen geeft als ik me daar niet aan hou. Dank lief lijf, ik ga extra goed voor je zorgen vandaag.

Hoe ga jij daarmee om, de balans houden tussen iets willen neerzetten en toch ook de ‘flow’ blijven volgen en niet forceren. Wil je daar iets over delen?

Liefs, Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *