Intuitie

“Een geheugen als een olifant” zeggen ze weleens. En dat heeft ook weleens iemand tegen mij gezegd met alles wat ik onthoud. Maar er is ook nog een ander ding met olifanten wat me nog heel helder bijstaat. Het moment dat die vreselijke tsunami de kust van Thailand raakte, waren alle olifanten allang de bergen in gevlucht. Ze wisten dat er iets ging gebeuren en zochten hoger gelegen grond op. Intuïtie is de enige manier waarop deze dieren dat konden weten.

Ook veel mensen zijn helderwetend, heldervoelend, helderhorend of nog een andere variant. Ik ben heldervoelend omdat ik soms weet wat er gaat gebeuren. Naar mijn mening is dat dat geen gave, maar iets dat in potentie iedereen kan. Het is bij velen verdwenen onder angst, pijn, onzekerheid en gedoe waarmee we hebben geleerd ons leven te vullen. De weg naar geluk, zowel privé als zakelijk is voor iedereen volledig anders. En mijn manier om jou te helpen om jouw weg te lopen en te ontdekken hoe jij volledig vanuit liefde anderen kunt gaan helpen is om je te leren luisteren naar je eigen intuïtie.

Nu ik bijna op het moment ben waarop al mijn persoonlijke groei zich gaat uitbetalen in commercieel succes en ik eindelijk met mijn volle talent mensen kan gaan helpen om hun eigen overvloed te creëren, kijk ik graag nog even terug naar wat die beslissing om mijn eigen weg te gaan bewandelen me allemaal heeft gebracht. Gewoon omdat ik zo van schrijven hou en van mijn verhaal delen. Het begon zo’n vijf jaar geleden:

Werkeloze blogger

De stap zetten om mijn angst achter me te laten en te gaan doen waar ik echt goed in ben kwam voor mij op het moment dat ik zonder baan kwam te zitten en ik ondanks vele sollicitatiepogingen nergens werd aangenomen. Achteraf terugkijkend is het zo duidelijk: het was gewoon niet de bedoeling. Het was de bedoeling dat ik het zou gaan omdraaien. Dat ik mijn eigen talent centraal mocht gaan zetten. Niet meer mezelf in allerlei bochten wringen om maar te proberen te voldoen aan een functieprofiel waar ik nooit volledig aan voldeed.

Ik besloot het om te draaien: maar eens zelf gaan schrijven en delen over wat ik wilde doen, waar ik goed in ben en waar ik anderen mee zou kunnen helpen. Die website bouwen en gaan bloggen was voor mij het eerste grote doorbraak moment. Iets wat ik zelf had gebouwd en wat mij een platform gaf om mijn stem te laten horen, en vooral te merken dat ik anderen kon inspireren met mijn ideeën. Al snel bedacht ik me dat ik op deze manier ook anderen kon helpen door ook die stap te zetten en ook die website te bouwen.

Ondernemer worden

Met dat idee had ik een plan als ondernemer en durfde ik de stap te zetten om naast een tijdelijke baan ook ondernemer te worden. Anderen helpen om hun talent vorm te geven in een website was elke keer superleuk om te doen; vele startende ondernemers gesproken met een missie die ook volledig uit hun hart kwam. Veel geleerd over WordPress en over allerlei marketingtools. Maar ik liep er ook tegenaan dat ik de techniek eigenlijk niet zo interessant vond. Op het moment dat de vragen technisch te ingewikkeld werden en de overhand namen, ging mijn nieuwsgierigheid ‘uit’.  Het verhaal dat iemand te vertellen had en de uitdaging om iemand te helpen de stap te zetten om zijn of haar verhaal te delen, bleef voor mij elke keer het meest essentieel.

Tantra

Mijn persoonlijke ontwikkeling kwam in een enorme stroomversnelling toen ik jaren geleden mijn eerste tantraworkshop beleefde. Ik voelde daar een manier van omgaan met mensen waar ik enorm blij van werd en waar ik me vanaf het eerste moment heel erg in thuis voelde. Dit is de manier waarop ik met mensen wil omgaan. Volledig open zijn over wie je bent, wat je wil, wat je eng vind en waar je naar verlangt. Vrijheid in met wie je wil omgaan en vrijheid in intiem zijn met de mensen waar je iets van kunt leren over wie je zelf bent. Vrijheid in zijn ervaren. Dat was ook de kern van waarom ik mensen hielp met het starten van hun eigen blog of website. Maar het was niet het eindpunt. In mijn ontwikkeling kwam er ook een moment waarop ik voelde dat ik ook met deze kennis meer wilde doen. En dus begon ik ook tantraworkshops en tantramassages te geven om mensen te laten ervaren hoe die vrijheid voelt. En elke keer als dat lukte voelde ik weer een bevestiging dat dat de weg is waarin ik verder wil gaan.

Grenzen aangeven

De workshops kwamen niet van de grond, ik had er geen goed concept voor, maar de massages wel. Ook weer zo’n punt waarop ik dacht dat ik er was, dat ik dit de rest van mijn leven wilde doen. Ook die massages geven bleek, nu ik erop terugkijk, vooral een leerproces te zijn. Een leerproces in mijn eigen grenzen aangeven, in leren te ontspannen ongeacht wie er bij me op de mat lag. En als belangrijkste les om mezelf te leren dat, ongeacht wie er ook voor mijn deur staat, ik altijd in staat ben om mijn eigen veiligheid te garanderen. Dat veiligheid volledig gaat over het transparant zijn in waar je grenzen liggen. “Iedereen die een massage van mij wil ervaren heeft zich aan mijn grenzen aan te passen”. In januari van dit jaar kwam bij mij langzaam het gevoel naar boven dat ik niet meer blij werd van het geven van massages. Als teken aan de wand werd ik vervolgens ook nog alleen maar benaderd door mannen waarbij ik geen fijn gevoel kreeg. Ik besefte me: op dit gebied ben ik uitgeleerd.  Geld verdienen is fijn, maar ik liep er qua energie volledig op leeg toen ik besefte dat ik het niet meer nodig had. Ik verlangde naar het gesprek, naar het ontdekken en bespreekbaar maken van wat de oorzaak was, waarom iemand zo bang, onzeker, of angstig is geworden in intimiteit. Tijd om dus ook met de massages te stoppen en ruimte te maken voor wat het dan wel mocht zijn.

Liefde

Daarin kwam langzaam het besef over wat ik echt wilde leren: me volledig laten leiden door mijn intuïtie. Ik heb best wel wat coaches gesproken in dit proces als ondernemer, maar voelde bij niemand echt datgene wat ik nodig had. Alle echt essentiële inzichten of acties kwamen voort uit mijn eigen onderbuik gevoel. Als dat elke keer mijn manier is om te komen waar ik wezen moet, dan zou ik ook kunnen kijken wat er zou gebeuren als ik me alleen maar door mijn intuïtie zou laten leiden?

Die stap is de laatste, maar wel de meest essentiële in mijn hele proces geweest. En de reden dat ik die durfde zetten was voor mij liefde. De liefde die ik voel voor twee mensen waarvan ik weet dat die op een dag ook wederzijds zal zijn. Ze hebben mijn diepste stukken geraakt, me oneindig lang laten wachten, alles laten voelen van wat er nog aan angst en verdriet in me verborgen lag als het gaat om het aangaan van de verbinding van mijn kant. En dat is de verbinding die ik met iemand wil, ik wil blijven leren, en dat doen zij als geen ander. Gewoon om wie ze zijn en wat ze uit zichzelf doen of niet doen. 

Van een tuinman mag je verwachten dat hij zijn eigen tuin op orde heeft. Dat mag je van iemand die advies geeft over contact maken dan ook verwachten. Je intuïtie ontwikkelen is de verbinding leren maken met je eigen wijsheid. En de communicatie met je geliefde, in woorden en in daden ?, is de verbinding met de ander. De liefde die je voor de ander voelt, is de perfecte tool om alle blokkades op te lossen die jou ervan weerhouden contact met maken met je eigen intuïtie en te leren welk pad er voor jou ligt en op welke manier jij mensen mag gaan helpen.

Als ik van liefde mijn werk wil maken, dan heb ik eerst de puzzel van mijn eigen liefdesleven op te lossen. En die puzzel is opgelost. Ik hou van ze en dat is alles wat ik nodig heb om volledig mijn intuïtie te blijven volgen.

Intuitie ontwikkelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *