The Dickpick game

Alhoewel ik zelf weinig last heb van deze manier van aandacht vragen van mannen voor hun geslachtdeel, raakt het me wel. Omdat het zoveel zegt over hoe lastig het kennelijk is voor mannen om op een liefde volle manier aandacht te vragen voor hun man zijn. Dat je dan in je bewuste of onbewuste wanhoop zo’n foto verstuurd aan een lekker ding kan ik volledig begrijpen. Dat je het niet enorm zat wordt en hulp vraagt, omdat je zelf ook wel merkt dat deze manier van aandacht vragen niet werkt is iets wat mij aan het hart gaat. Ik heb het The Dickpick game genoemd omdat het probleem ermee zo mooi duidelijk wordt gemaakt. Maar het is een spel voor iedereen die moeite heeft met seksualiteit en met (zijn eigen) mannelijke energie en die daar op een speelse manier verandering in wil aanbrengen.

Dit spel heb ik met liefde gemaakt. Iets waar ik blij mee ben omdat ik zelf zo graag wil leren hoe ik mannen kan helpen om anders om te gaan met hun verlangens als het gaat om seksualiteit. En ik daar tot nu toe steeds nog niet toe ik staat ben geweest. Ik kon het niet licht maken. Zo’n spel gaat niet in een keer je probleem oplossen. En ook dat van mij niet. Maar het kan wel ergens een begin van zijn. Ik weet hoeveel mensen er met pijnstukken rondlopen die veroorzaakt zijn door de seksuele driften van mannen. Ik heb geenszins de intentie om je daar nog verder in te duwen door nu ‘makkelijk’ te gaan doen over seksualiteit. Maar ik wil me wel op alle fronten inzetten om te zorgen dat dat in de toekomst niet meer gebeurt. En dit spelletje maken helpt mij om te kunnen lachen om het onvermogen wat ik daar nu zelf in ervaar. Ik hoop dat jij er ook zo naar kunt kijken.

Fijne seks is voor veel mensen een graadmeter voor hoe het met hun relatie en dus met henzelf gaat. En fijne seks heeft zijn eigen regels net zoals liefde zijn eigen regels heeft. Wat die regels zijn heb je zelf samen uit te zoeken met degene tegenover je zit of aan de andere kant van de telefoon aanwezig is. Daarvoor heb je elkaar dingen te vragen. Heb je op onderzoek uit te gaan naar elkaar. Misschien kan dit spelletje daarin een beetje helpen.

Om een spel te spelen heb je een bord nodig. Ik heb voor het ouderwetse ganzenbordspel gekozen en het wat opgeleukt met wat provisorisch knip en plakwerk. Je kunt dit plaatje uitprinten en als bord gebruiken, maar je kunt natuurlijk zelf ook een bord ontwerpen door een ganzenbord met 63 vakjes tekenen op een A3 vel en daar allemaal plaatjes omheen te plakken. Das al een therapiesessie op zich om te doen!

De eerste opdracht van dit spel is om te zorgen dat je iemand of meerdere mensen hebt om het spel mee te spelen. Als je al een relatie hebt is dit een superleuk spel om een keer samen te spelen en meer over elkaar te weten te komen. Maar je kunt het met iedereen spelen waar jij je vertrouwd bij voelt om het te hebben over seksualiteit. Je kunt het met z’n tweeën spelen, maar natuurlijk ook met meer.

Het gaat er vooral om dat je het spel speelt met mensen die elkaar de ruimte kunnen geven om te ontdekken en dat je ook erkent dat dit spel spelen ook betekent dat je pijnlijke stukken bij elkaar kunt raken. Ik nodig je graag uit om dit actief naar elkaar uit te spreken en daar consensus in te vinden voordat je dit spel gaat spelen.

Wat je verder nodig hebt is een dobbelsteen (of twee, afhankelijk van hoe snel je wil dat het spel afgelopen is) en pionnen. Als je een rondje door je huis loopt kun je vast iets vinden wat je als pionnen kunt gebruiken. Begin bij start. Neem even de tijd om bij elkaar te checken hoe eng je het vind om dit spel te spelen. Degene die het het engste vind mag beginnen. Het spel is ten einde als iedereen op het middenvakje staat en vleugeltjes heeft gekregen. 😉

5             Is er iets wat je zou willen leren van dit spel spelen? Je mag de vraag ook aan de ander stellen.

6             Wat is het ergste wat er kan gebeuren tijdens dit spel? Je mag deze vraag beide beantwoorden.

9             Hoeveel relaties heb je gehad?

14          Hoe was je eerste ervaring met seksualiteit?

18          Maak de zin af: als het gaat om seksualiteit dan voel ik me:

19          Hoeveel bedpartners heb je gehad?

23          Vertel eens iets over een spannende gebeurtenis met iemand hebt beleefd?

26          Ben je zelf ooit over iemands grens heen gegaan en wat heb je daarvan geleerd?

27          Geen eens een cijfer aan de manier waarop jij seks beleefd in hoe vaak en hoe goed.

31          Heb je je ooit volledig veilig bij iemand gevoeld in een seksuele verbinding?

32          Kijk de ander een minuut lang in de ogen zonder iets te zeggen of zonder iets te doen.

36          Heb jij vaak seks op dezelfde manier of ben je iemand die makkelijk speelt?

41          Wat heb je nog nooit gedaan wat je wel zou willen doen?

42          Op welke plekken in je lijf wordt je graag aangeraakt?

45          Wat vind het fijnste aan seks?

50          Heb jij last van vooroordelen als het gaat om seks?

52          Zijn er mensen over jouw grenzen gegaan? En heb je daar iets van geleerd?

53          Wat zie je nu aan mij?

54          Zou je in een open relatie willen?

58          Wat ervaar je in het spelen van dit spelletje?

59          Op welke plek op de lijf mag ik je nu aanraken?