Gratis tools en oefeningen

In de loop der jaren heb ik meerdere tools gecreëerd die een waardevolle stap kunnen zijn in het creëren van meer speelruimte en meer vertrouwen in jouw eigen leven en in je relaties. Die tools deel ik graag met je.

Investeren!

Dromen is heerlijk. Het ergens over hebben kan ook fijn zijn. Of iemand iets echt wil hangt voor mij voor een groot deel af van de bereidheid om ook concrete stappen te zetten. Er zijn altijd dingen die je wel kunt doen om jezelf speelruimte te geven. Ik deel graag een paar praktische voorbeelden met je.

Durf te vragen.

We durven in relaties zo vaak niet meer te vragen dan alleen maar de oppervlakkige dingen. Uit angst dat we iets raken wat zeer doet. Terwijl het juist heel helend werkt om het ergens over te kunnen hebben en te ervaren dat dat veilig voelt. Met deze vragen kun je ervaren dat het juist leuk is om dingen van elkaar te vragen die buiten je comfortzone liggen.

Veiligheid in een gesprek

We praten vaak niet meer met elkaar omdat praten je steeds weer met je eigen onvermogen confronteert. Door in een gesprek de focus te verleggen naar eerst veiligheid creëren wordt een gesprek een manier om de verbinding te maken en vanuit die verbinding te kijken waar er ruimte is om het over te hebben.  Ik heb een aantal zinnen verzameld die je kunt uitspreken naar elkaar om die veiligheid te creëren.