Investeren!

Of iemand echt wil veranderen hangt voor mij voor een groot deel af van of iemand ook de bereidheid laat zien om concrete stappen te zetten en de dingen te doen die wel kunnen en te creëren waar je kunt. Want die mogelijkheden zijn er altijd. Ook zonder geld. Of zonder verstand ergens van.

Alles begint met een gedachte. En waar je over nadenkt en waar je tijd en en moeite insteekt is een keuze die je zelf maakt. Ik ben zo langzamerhand echt een kei geworden in investeren. Het is echt mijn overlevingsstrategie geweest de afgelopen jaren. Een strategie die ik graag met je deel om te kijken hoe het jou kan helpen. Om het wat concreter te maken een paar voorbeelden:

Wil jij graag ook een opgeruimd huis met meer speelruimte voor jezelf? Durf je dan ook te investeren in spullen die je helpen opruimen? Durf je hulp te vragen en durf je iemand toe te laten in jouw puinhoop? Durf je de schaamte over de puinhoop met iemand te delen zodat diegene je kan helpen om het om te zetten in actie?

Wil je meer spanning in je relatie? Durf je dan een stel handboeien te kopen en een blinddoek en durf je in te pakken en er een mooi cadeautje van te maken. Durf je dat cadeautje aan je partner te geven en dan maar te kijken wat er gebeurd? Durf je een boek aan te schaffen over tantra of over shibari. Durf je dat op tafel te laten liggen? Durf je een uurtje te neuzen naar wat er allemaal aan volwassen speelgoed verkrijgbaar is voor tussen de lakens? Durf je daarbij het risico te nemen dat je partner ziet wat je aan het doen bent? En durf je je daar dan niet meer voor te schamen?

Wil je een eigen zaak? Ontwerp dan alvast een logo, zoek de kleur verf voor op de muur uit, ga op zoek naar de meubels die je zou willen hebben ook als je die nog niet kunt betalen. Maak een lijst met alles wat je nodig hebt en wat je nu nog niet hebt. Bedenk een goeie passende naam voor jouw bedrijf die op alle fronten uitstraalt wat jij wilt.

Durf te dromen. Maar durf die dromen ook concreet te maken. Ook al is dat met iets heel kleins. Juist in de kleine dingen doen schuilt de kracht van de grote verandering kunnen voelen. Doodeng. Ik weet hoe het voelt om in iets totaal onbekends te stappen. Stappen die je het gevoel geven dat je niet meer terug kunt. Omdat jij het zelf bent die jou de ruimte geeft om te zijn wat je wilt zijn. En je die toestemming tot nu toe altijd van een ander hebt laten afhangen.

Er zijn altijd dingen die je wel kunt doen. Er zit altijd ergens speelruimte. Ik gun het je zo om, in alle chaos die er misschien bij jou is, ook te voelen dat er speelruimte is, dat er altijd dingen zijn die je wel kunt doen en dat je er alleen maar naar op zoek hoeft. Als je er behoefte aan hebt kijk ik graag met je mee waar de speelruimte zit op het gebied van jouw persoonlijke frustraties.