Wild Earth

Iets een naam geven is iets erkennen.  Het creëert een band, het maakt een individu herkenbaar. En het maakt dat we meer bereid zijn om iets te beschermen. De luipaard onder aan deze pagina heeft de naam Makomsava. Makomsava betekent moeder aarde in Shangaan (een locale taal in Zuid Afrika). Prachtig, maar ook best beladen. Gelukkig hebben luipaarden geen last van de namen die ze gegeven worden.

Trauma’s kunnen je behoorlijk ziek maken. Ziek zijn is vaak het begin van beter worden. Dus in dat opzicht is ziek zijn een mooi proces. Wat niet wegneemt dat beter worden en je eigen natuur ontdekken veel van je kan vragen. En dat kan een enorme aanslag zijn op de hoeveelheid energie die je hebt.

Op veel van die dagen heeft WildEarth veel voor me betekent. Niet alleen heb ik in de afgelopen jaren enorm veel geleerd over mijn eigen natuur door naar dieren te kijken en naar mensen te luisteren die op een interessante manier over de natuur vertellen. Het heeft me ook het gevoel gegeven dat ik op reis was terwijl ik daar niet de deur voor uit hoefde. Een enorme luxe om te hebben en een waardevolle leermogelijkheid.

Wildearth verzorgd uitzendingen waarin je twee keer per dag live mee genomen wordt op safari. Met een camera achterop een auto gemonteerd ga je in beeld en geluid mee. Met goeie gidsen die allemaal een enorme dosis kennis hebben, goed camerawerk en volop gelegenheid om vragen te stellen over de dingen waar jij meer van wil weten.

https://wildearth.tv/