Terug naar je oorsprong

Safari betekent lange reis in Swahili. Je kunt reizen in kilometers, andere mensen ontmoeten, andere omgevingen verkennen om te ontdekken wie je bent. Het kan ook een lange reis maken om op emotioneel gebied terug te keren naar jezelf. Ik maak met mijn reizen de keuze om die twee dingen te combineren.

Afrika is de plek waar wij de stap hebben gemaakt in onze evolutie waardoor we mens zijn geworden. Naar die plek terugkeren heeft voor mij vanaf de eerste kennismaking gevoeld als een vorm van thuiskomen. Een plek die me vertrouwen heeft gegeven doordat het me heeft laten zien wie ik zelf ben. Afrika is ook het continent van de communicatie. Van verhalen die wijsheden bevatten over hoe wij ooit overleefden in de natuur. Verhalen die ons veilig hebben gehouden en waarvan veel verloren is gegaan.

Overleven in de natuur is iets wat we heden ten dage niet meer zouden kunnen. Maar er is veel wat we wel kunnen doen om te zorgen dat we weer meer als onderdeel van de natuur gaan leven. Een grote stap daarin is je eigen natuur erkennen en jezelf de ruimte geven om de dingen te doen waar jij blij van wordt en die je gezond houden.

Dat ik dat wil doen door mensen mee te nemen naar plekken waar het barst van het leven. Maar waar ook de dood enorm zichtbaar is. Plekken waar het zoveel makkelijker is om te voelen hoe klein we zijn. Hoe weinig invloed we hebben. Plekken waar je kunt voelen en zien hoe weinig controle we hebben en waar je kunt ervaren dat veiligheid gaat over luisteren naar je omgeving en naar je intuïtie.

Onze aarde heeft ons niet nodig. En als we zo doorgaan met deze aarde op te eisen voor onszelf dan komt er een moment dat moeder aarde vind dat het genoeg is geweest, dat ze harde grenzen gaat stellen om te zorgen voor haar zelfbehoud. Ik hoop dat we als mensheid er nog vroeg genoeg bij zijn om dat moment voor te kunnen zijn en te leren dat onze aarde ons een leven van overvloed geeft als we bereid zijn te luisteren naar wat ze van ons vraagt.

Ik ben me volledig bewust van het impact van vliegen. En ik bied deze reis dan ook alleen aan aan mensen waarvan ik voel dat het effect van de vliegreis op korte termijn in het niet gaat vallen bij wat iemand op de lange termijn voor het behoud van onze planeet en ons bestaan daarop als mens gaat betekenen.

De reis zal zo’n tien dagen duren. De eerste dagen zullen we besteden aan gamedrives in de ochtend en in de late middag. De tijd tussendoor besteden we met gesprekken en simpele oefeningen aan ieders reisdoel; wat wil jij tijdens deze reis transformeren? Wat wil je loslaten wat wil je verwelkomen in je leven? In een drie daagse ervaring waarin we vooral ons vooral te voet zullen verplaatsen gaan we hiermee individueel en als groep aan de slag. De dagen erna zijn er om vooral praktisch bezig te gaan met wat je straks anders gaat doen en wat je daarvoor nodig hebt. Uiteraard gaan we er op deze dagen ook op uit om te zien wat we onderweg tegenkomen. Zodra er meer bekend is over wanneer de eerste reis gaat plaatsvinden vind je de info daarover hier terug.