Leven voor gevorderden: de klas

Ruimte geven zit in je systeem. Het heeft zich in je genesteld als een waarheid die nooit meer uit te wissen is. Zijn met de dingen is je grootste talent. Ook al ben je daar nog in aan het leren. Leren doe je vooral door wat er op je pad komt. Door de dingen die je bij toeval tegenkomt. Of die bij toeval ontstaan. En die van tevoren niet had kunnen bedenken. En dat leren vooral loslaten is van alles wat je niet bent heb je heel goed begrepen.
Leren om ruimte te geven is een uitdaging. Door wat het met jou doet. Dat je steeds weer moeite hebt met ruimte maken doordat je agenda toch steeds weer vol raakt. Of je huis steeds weer een bende wordt. Of door het tegenovergestelde: je hebt moeite om je eigen talent te begrenzen. En je eigen agenda te vullen. Je hebt enorm veel last van geen idee hebben wat je kunt doen om aan ruimte geven concreet vorm te geven.
Wat jouw uitdaging ook is: op jouw leerweg ben ik graag degene die je een beetje structuur geeft. Iets dat je houvast geeft, en tegelijk ruimte geeft om te laten ontstaan wat jij nodig hebt om verder te leren loslaten. Met mensen om je heen waarvan jij kunt leren en die van jou kunnen leren. Door van elkaars talent gebruik te maken, je te laten leiden wat er gebeurt en de controle los te laten. Hoe dat werkt is als volgt:
1. Je formuleert een doel voor jezelf. Iets waar je deze maand aan wilt werken. Iets waar ik je uiteraard graag mee help als dat je zelf niet lukt. Vervolgens voeg ik je toe aan de whattsappgroep ‘De Klas’ en mag je aan slag met ontdekken wat je los mag laten en mag omarmen en hoe je elkaar daarin kunt helpen. Als de maand voorbij is formuleer je een nieuw doel, pas je je bestaande doel aan of je houdt hetzelfde doel. Of je stapt uit de groep als deze formule niet meer werkt voor jou om ruimte te maken voor iemand anders.
2  Elke dag voor tien uur doe je een korte check in in de WhatsApp groep. Om te laten weten dat je eraan gewerkt hebt de vorige dag. En dat je gedaan hebt wat je kon doen. Dat mag je met een paar woorden doen. Maar een duimpje is ook genoeg. Je mag er ook een vraag stellen als er iets concreets is waar je aan wil werken en waar je hulp bij nodig hebt. Waar anderen dan weer op mogen reageren. Ik start dit experiment als een gratis dienst voor max 15 mensen.
Zou jij het ook fijn vinden om onderdeel te zijn van een klas die allemaal de intentie hebben om hun eigen authenticiteit terug te vinden? Ik organiseer geregeld momenten om elkaar face to face te ontmoeten zodat je kunt invoelen of dit jouw groep is. De eerste mogelijkheid daarvoor is vrijdag 12 april 14.00 uur in de Plantage bij Artis in Amsterdam. Ik hoor graag van je.