Blinddoekwandeling

Blinddoekwandeling leiderschap geven of ontvangen.

Vaak zijn we doorgeschoten in of altijd de leiding willen nemen zodat je niet kwetsbaar hoeft te zijn, of altijd willen volgen zodat je zelf niet hoeft uit te spreken wat jij wil. Oefenen met wandelen met een blinddoek kan een prachtige spiegel zijn. Iemand mogen leiden die niet meer kan zien of zelf geleid worden en je ogen niet meer kunnen gebruiken kan je veel inzichten geven in wat jij nodig hebt om iemand op je eigen, authentieke manier te kunnen volgen of te mogen leiden.


Leiderschap krijgen gaat over kunnen ontvangen. Over ervaren hoe het is om je te laten leiden en aanwijzingen op te volgen. En over leren om daarmee in elke situatie toch op je eigen benen te blijven staan, durven te vertrouwen op je zintuigen en zelf de beslissingen nemen om te blijven bewegen ook als je niet kunt zien waar je heen geleid wordt. Iets dat je kunt omdat jij de beslissing hebt genomen om de ander te vertrouwen. En dat kun je omdat de aanwijzingen en manier van communiceren van degene die jou leid helder en duidelijk zijn. En je ook durft te stoppen met bewegen door stil te gaan staan als de aanwijzingen die je krijgt niet duidelijk genoeg zijn.


Leiderschap geven gaat over de ander mogen leiden. Gaat over het vertrouwen krijgen om de ander te mogen vertellen waar hij of zij heen mag gaan. Iets dat jij kunt omdat je nieuwsgierig bent en je die nieuwsgierigheid durft te volgen. Leiderschap geven gaat over je zintuigen gebruiken om je omgeving te zien en conclusies te trekken over waar het niet alleen voor jou veilig is om heen te gaan maar waar je die veiligheid ook voor degene kunt garanderen die jij mag leiden. Leiderschap geven gaat dus over kansen en bedreigingen zien, en daar ontspannen op reageren. En daarmee je aanwijzingen aan de ander onder alle omstandigheden helder en duidelijk blijven zodat de ander zich veilig genoeg voelt om te blijven bewegen.

Een blinddoekwandeling duurt 2,5 uur. De kosten daarvoor zijn 250 euro. De wandeling kan plaatsvinden in een natuurgebied bij jou in de buurt, daar komen dan nog reiskosten bij. En je bent ook welkom om mee te gaan ‘mijn’ natuur in.