Blinddoekwandeling

Een gebalanceerd mens is in staat om zowel leiding te geven als te kunnen volgen. Vaak zijn we door hoe we opgevoed zijn en in elkaar zitten doorgeschoten in of altijd de leiding (willen) nemen zodat je niet kwetsbaar hoeft te zijn, of altijd te (willen) volgen zodat je niet hoeft uit te spreken wat jij wil. Oefenen met wandelen met een blinddoek en met beide rollen spelen is een prachtige spiegel in hoe die die twee rollen vervult.

Iemand mogen leiden die niet kan zien is een prachtige spiegel in hoeveel veiligheid je kunt geven. Het is een uitnodiging om niet alleen voor jezelf je omgeving te zien en te interpreteren, maar dat ook te doen voor degene die jij mag sturen. Je mag even helemaal voor de ander zorgen en je mag diegene iets laten beleven. Volgens jouw regels!

Je laten leiden is een prachtige oefening in overgave. In durven vertrouwen dat je de goeie kant op gestuurd wordt. En het is een oefening in luisteren met je lichaam. Naar de signalen die je krijgt. Naar of ze voor jou duidelijk genoeg zijn om in beweging te komen. En naar hoe je omgeving voelt als je niet meer met je ogen kunt waarnemen. Wat ervaar je dan allemaal voor nieuws?

Een blinddoekwandeling duurt 2,5 uur. De kosten daarvoor zijn 250 euro. De wandelingen kan plaatsvinden in een natuurgebied bij jou in de buurt, daar komen dan nog (mijn) reiskosten bij. En je bent ook welkom om mee te gaan ‘mijn’ natuur in.