Verhalen zijn onze geschiedenis. Onze verhalen vertellen ons iets over wie we zelf zijn, welke keuzes we maken en hoe we omgaan met de uitdagingen die het leven ons geeft. Iedereen heeft een verhaal. Door naar elkaars verhalen te luisteren leren we elkaar vertrouwen en ontstaat er verbinding.

Veel verhalen vroeger werden verteld bij het kampvuur. De groep mensen waar je mee samenleefde kroop ‘s avonds bij elkaar. Het automatisme van op die manier samen zijn, die zijn wij in onze samenleving kwijtgeraakt. Echt de tijd nemen om naar iemand te luisteren is geen vanzelfsprekendheid meer. We hebben zoveel haast gekregen, alles moet snel. De hele wereld lijkt binnen handbereik en tegelijkertijd zijn zo veel mensen eenzaam.

Tegelijkertijd geeft datzelfde internet ons ook een nieuwe gelegenheid om ons verhaal te delen en de verbinding te maken. Om anderen te inspireren die ook weer terug willen naar meer naar elkaar leren luisteren. Je verhaal vertellen door een blog of een website, geeft jou een manier om daar iets in bij te dragen, om jezelf serieus te nemen en iets te doen met jouw ervaring.

De drempel over

Ik weet hoe eng de stap is om de stap te zetten; je woorden op het internet delen, op een plek waar iedereen ze kan lezen zonder dat je daar de controle over hebt. Je bent welkom met alles wat je daar eng aan vind, om dat volledig te voelen en te erkennen en het dan toch te doen. Het voelde voor mij enorm bevrijdend toen ik door alle positieve reacties besefte: mijn verhaal mag er volledig zijn en ik mag mijn ervaring serieus gaan nemen. Online je ruimte innemen is een prachtige manier om “ja” te zeggen tegen wat jij te doen heb en hoe jij jezelf kunt helen.

Knoppenangst

Ook die ken ik. Ik heb er zelf weken tegenop gezien om die website te maken. Veel te bang voor technisch ingewikkelde toestanden. Wat bleek? Een website kun je zo simpel en overzichtelijk maken als je zelf wil. Laat je niet overrompelen door voorbeelden van anderen. Of van wat er allemaal kan. Kijk alleen naar wat je echt nodig hebt en begin daarmee. Maak het simpel en overzichtelijk voor jezelf.  Dan ga je al snel merken dat je het kunt en dat je het leuk vind om aan je eigen website te werken.

Praktisch

Hoe ziet een website maken er concreet uit? Ook hierin geldt voor mij: eenvoud is key. In twee of drie afspraken help ik jou om jouw boodschap in een overzichtelijke en eenvoudige wordpress website vorm te geven. Dat betekent dat ik je help met de vormgeving, met je teksten en met de indeling van je website. Wat je voor elke afspraak moet voorbereiden leg ik je ruim van tevoren uit. Het aantal uur dat we nodig hebben om jouw missie vorm te geven ligt meestal rond de vier tot zes uur.

Kosten:

Ik hanteer voor mijn begeleiding een uurtarief van 60 euro incl btw. Daarvoor krijg je volledige persoonlijke begeleiding. Ik bouw de site niet voor je, maar ik ga naast je zitten en vertel je hoe jij het zelf kunt doen. Zo leer je alle ins en outs van jouw website kennen en ben je goed in staat om je website zelf te onderhouden, aan te passen en aan te vullen met meer content.