Watervrees

Bsng voor water. Als je daar last van hebt, dan zijn de zomerse temperaturen voor jou daar misschien een dagelijkse herinnering aan. Een spiegel die je vertelt dat je eigenlijk best heel graag van die angst af zou willen. Omdat het je heerlijk lijkt om deze zomer in het koele water te kunnen afkoelen.

Maar je die gedacht tegelijk ook heel erg eng vind om toe te laten. Omdat je hoofd je vertelt dat er van alles is dat er mis zou kunnen gaan. Als jij jezelf daarin herkent en je jezelf een kans wil geven op zwemmen deze zomer, dan is dit je kans!

Ik werk graag met jou aan het overwonnen van je watervrees. Onder een aantal voorwaarden. De belangrijkste daarvan is dat je zelf goed kunt aangeven wat je nodig hebt. Ik kan jouw grenzen niet voelen. Ik kan je alleen de ruimte geven om ze heel duidelijk aan te geven om echt te gaan staan voor wat je wel en niet kunt.

Concreet betekent dat dat jij bepaalt hoe ver je wil gaan. Is pootje baden al een enorme uitdaging en vind je dat voor een eerste keer genoeg? Of wil je al gelijk helemaal kopje onder? Jij bepaalt jouw doel. En jij bepaalt ook of dat doel realistisch is, of je meer kunt dan je dacht of dat je met een kleiner resultaat tevreden mag zijn. Het enige wat ik doe is naast je blijven staan in elke stap die wel of niet zet.

Jou geven wat je nodig hebt tijdens zo’n sessie is mijn taak. Dat betekent dat je te laat mag komen als je door de zenuwen te laat bent. Dat betekent dat ik je handdoek vasthoudt als je daaronder je zwembroek aantrekt als er geen andere plek is om dat te doen. En dat betekent ook dat ik je hand vasthoud als je het heel spannend vind. Ook als je een halve kop groter bent dan ik. 😉

Ik push je nergens in. Het enige wat ik vraag is om steeds te zijn met wat er is. Ook als dat een gevoel is van: ‘ik wil hier weg’ en ‘ik kan dit niet’. Door niks meer te doen dan gewoon te blijven ademhalen. En daarin te merken dat je meer kunt dan je dacht.

Locatie van dit wateravontuur: elke plek waar zwemwater is en die voor jou goed voelt. Tijdsduur: twee uur. Ter voorbereiding komt daar nog een kennismakingsgesprek bij. En achteraf doe ik ook graag een evaluatie met je. Mijn tarief voor deze ervaring is 250 euro  plus reiskosten.