Verhalen zijn onze geschiedenis. Onze verhalen vertellen ons iets over wie we zelf zijn, welke keuzes we maken en hoe we omgaan met de uitdagingen die het leven ons geeft. Iedereen heeft een verhaal. Door naar elkaars verhalen te luisteren leren we elkaar vertrouwen en ontstaat er verbinding.

Veel verhalen vroeger werden verteld bij het kampvuur. De groep mensen waar je mee samenleefde kroop ‘s avonds bij elkaar. Het automatisme van op die manier samen zijn, die zijn wij in onze samenleving kwijtgeraakt. Echt de tijd nemen om naar iemand te luisteren is geen vanzelfsprekendheid meer. We hebben zoveel haast gekregen, alles moet snel. De hele wereld lijkt binnen handbereik en tegelijkertijd zijn zo veel mensen eenzaam.

Tegelijkertijd geeft datzelfde internet ons ook gelegenheid om ons verhaal te delen en de verbinding te maken. Om anderen te inspireren die ook weer terug willen naar meer naar elkaar leren luisteren. Je verhaal vertellen door een blog of een website te starten, geeft jou een manier om daar iets in bij te dragen, om jezelf serieus te nemen en het geeft je de mogelijkheid om anderen te ontmoeten.

De drempel over

Ik weet hoe eng de stap is die je nu wil gaat zetten; je woorden op het internet delen, op een plek waar iedereen ze kan lezen zonder dat je daar de controle over hebt. Je bent welkom met alles wat je daar eng aan vind, om dat volledig te voelen en te erkennen en het dan toch te doen. Ik ken het gevoel. Het voelde voor mij enorm bevrijdend toen ik eenmaal besefte: mijn verhaal mag er volledig zijn. Ik mag mezelf en mijn ervaring echt serieus gaan nemen. Online je ruimte innemen is een prachtige manier om “ja” te zeggen tegen wat jij te doen heb en wat jij wil veranderen in jezelf.

Praktisch

Hoe ziet jouw verhaal openbaar maken er er concreet uit? Eenvoud is key bij mij. In twee of drie afspraken help ik jou om jouw verhaal in een overzichtelijke en eenvoudige wordpress website/blog vorm te geven. Dat betekent dat ik je help met de vormgeving, met je teksten en met de opbouw en indeling van je website. Wat je voor elke afspraak moet voorbereiden leg ik je ruim van tevoren uit. Het aantal uur dat we nodig hebben om jouw verhaal en jouw missie vorm te geven ligt meestal rond de vier tot zes uur.

Kosten:

Ik hanteer voor mijn begeleiding een uurtarief van 60 euro incl btw. Daarvoor krijg je volledige persoonlijke begeleiding in het bouwen van jouw eigen website. Ik bouw de site niet voor je, maar ik ga naast je zitten en laat je zien hoe jij het zelf kunt doen. Zo leer je alle ins en outs van jouw website en ben je goed in staat om je website zelf te onderhouden, aan te passen en aan te vullen met meer content.