Werkvormen

In de sessies met jou maak ik veelvuldig gebruik van oefeningen om je te helpen jouw beperkende overtuigingen te transformeren. Deze werkvormen deel ik graag met je zodat je ze thuis nog een keer kunt nalezen of thuis kunt doen als je niet een traject bij mij volgt:

Je persoonlijke waarden bepalen

Elk traject begin ik met een sessie over jouw persoonlijke waarden. Waar wil je aan werken in het traject met mij? Wat zijn je doelen en wat zijn de dingen waar je juist heel bang voor bent? Wat vind je echt belangrijk, waar jij aan wil werken en wat staat er daarin bovenaan je lijstje? Je kunt alles bereiken wat je wil bereiken als je bereid bent om los te laten wat je daar nog in tegenhoudt. Prioriteiten stellen is daarin essentieel. Jouw  persoonlijke waarden worden zo een meetlat waar je alles naast kunt leggen om te bepalen of het in je leven past. Na de sessie leg je jouw persoonlijke waarden vast in een document of werkstuk wat jouw leidraad wordt voor het traject wat we samen aangaan.

Contact met overledenen:

Voor inzichten in familielijnen, in waar bepaalde trauma’s vandaan komen is het heel helend om weer even te voelen waar je vandaan komt. Ik laat je de aanwezigheid van mensen voelen die niet meer hier zijn om je weer te laten ervaren dat je onderdeel bent van een lange tijdlijn van voorouders en dat je er niet alleen voor staat. Als het nodig is kun je tijdens deze sessie ook vragen stellen aan mensen die er niet meer zijn, of kun je antwoorden krijgen op vragen waar je mee rondloopt van mensen die zijn overgegaan. Ook kan ik je soms helpen om zelf de verbinding te maken met een dierbaar iemand die is overgegaan.

Opstelling met iets of iemand waar je moeite mee hebt:

Als je met iemand of met iets elke keer tegen hetzelfde probleem aanloopt kan het heel helend zijn om eens te kijken hoe precies de verhoudingen tussen jullie zijn. Wat is jouw aandeel in het ‘gedoe’ dat je met iemand hebt, en wat is het stuk van de ander. Ik maak gebruik van een simpele methode waardoor je door middel van een voorwerp de energie van de ander aan de stoel tegenover je geeft. Je kunt op die manier echt jezelf de gelegenheid geven om het probleem aan te kijken, te voelen wat eronder zit en hoe je het op zou kunnen lossen.

Als je een moeizame relatie met geld hebt:

Als je een moeizame verhouding met geld hebt, omdat geld voor jou (nog) gelijk staat aan macht, ongelijkwaardigheid en controle, dan is er een oefening die jou leert om geld een andere gevoel te geven. En dat is om jezelf een energetische bankrekening te geven. En jezelf daarin uit te betalen voor alles wat je doet om jezelf en anderen te helen en elke keer weer voor de liefde te kiezen. Ik kan deze oefening samen met je doen tijdens een sessie, maar je kunt hem ook prima thuis doen om de overtuiging te transformeren dat je nooit genoeg kunt verdienen met hetgeen jij in dit leven te doen hebt

Vorm geven aan je boosheid:

Als je je enorm boos voelt, en die boosheid door je lijf raast en je niet weet hoe je die boosheid kunt omzetten naar iets anders dan kan de vier minuten oefening je helpen. Ik zet een timer op vier minuten en gedurende die vier minuten roep, schreeuw of schrijf jij alles (op) wat er in je opkomt. Als er geen woorden komen, dan herhaal je steeds het laatste woord totdat je weer een nieuwe zin of woord voelt. Alles wat je erbij voelt is goed, alles wat er gebeurd ook. Als ontvanger doe ik niets anders dan je aanhoren en jou de ruimte geven om boos te zijn. Je kunt het niet verkeerd doen, elke vorm is de vorm die jij aan je boosheid geeft.