In de sessies met clienten maak ik veelvuldig gebruik van oefeningen om je te helpen jouw beperkende overtuigingen te transformeren. En omdat de meeste oefeningen zo enorm simpel zijn dat je ze daarna ook heel goed zelf thuis kunt doen deel ik er een aantal graag met je:

Contact met overledenen:

Voor inzichten in familielijnen, in waar bepaalde trauma’s vandaan komen is het heel helend om weer even te voelen waar je vandaan komt. Ik laat je de aanwezigheid van mensen voelen die niet meer hier zijn om je weer te laten ervaren dat je onderdeel bent van een lange tijdlijn van voorouders en dat je er niet alleen voor staat. Ook kan ik je soms helpen om de verbinding te maken met andere mensen die overleden zijn.

Opstelling met iets of iemand waar je moeite mee hebt:

Als je met iemand of met iets elke keer tegen hetzelfde probleem aanloopt kan het heel helend zijn om eens te kijken. De er, waarbij je de ander of datgene waar je zoveel moeite mee hebt, door middel van een voorwerp denkbeeldig op een stoel tegenover je zet kan daarbij heel goed helpen. Je kunt op die manier echt jezelf de gelegenheid geven om het probleem aan te kijken en te voelen wat eronder zit.

Als je een moeilijke relatie met geld hebt:

Als je een moeizame verhouding met geld hebt, omdat geld voor jou (nog) gelijk staat aan macht, ongelijkwaardigheid en controle, dan is er een oefening die jou leert om geld een andere gevoel te geven. En dat is om jezelf een energetische bankrekening te geven. En jezelf daarin uit te betalen voor alles wat je doet om jezelf en anderen te helen en elke keer weer voor de liefde te kiezen. Ik kan deze oefening samen met je doen. Je krijgt dan van mij iets mee waarmee je jezelf elke dag opnieuw kunt uitbetalen voor wat jij die dag aan werk hebt verricht.

Boosheid transformeren:

Als je je enorm boos voelt, en die boosheid door je lijf raast en je niet weet hoe je die boosheid kunt omzetten naar iets anders dan kan de vier minuten oefening je helpen. Zet de timer op je telefoon op vier minuten en schrijf gedurende vier minuten alles op wat er in je hoofd opkomt. Als er geen woorden komen, dan herhaal je steeds het laatste woord, todat je weer een nieuwe zin of woord voelt. Alles wat je erbij voelt is goed. Ook de lelijkste woorden zijn welkom. Ze zijn jouw waarheid over hoe je je voelt en ze zijn niet wie je bent. Je kunt het niet verkeerd doen, de vorm die eruit komt is de vorm die jij aan je boosheid geeft.